Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Организирана група за трафик на наркотици разбиха в Пловдив
29 Октомври 2009
50 кг откриха в бидони със зеле, осем души са задържани

Организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици, разби полицията в Пловдив. Това съобщи на пресконференция зам.-окръжният прокурор на Пловдив Марин Пелтеков.

 Обвинени и задържани за 72 часа са осем лица. Служителите на полицията са действали по сигнал на ДАНС, съвместно със служителите на БОП, които основно са провели операцията. Във вторник срещу сряда през нощта на територията на Пловдивска област е задържан микробус с 50 кг хероин, укрит на дъното на бидони със зеле. При залавянето на количеството хероин са задържани две лица, впоследствие - още шест. Сред тях има и мъже, и жени, но зам. окръжният прокурор Пелтеков отказа да дава повече информация, позовавайки се на етапа от следствените действия, на който се събират сведения за тях. По цени на съда количеството хероин, който по първи данни е с процент диацетилморфин над 45, може да се определи на 4-5 млн лв. По данни на полицията, хероинът е предназначен за разпространение в България и в чужбина.

Срещу един от задържаните е повдигнато обвинение за организиране на престъпна група, срещу останалите - участие в организирана престъпна група. Отделно има обвинения по чл. 354 А за съхранение, пренасяне и търговия с наркотични вещества.

Утре от 11 часа в зала 106 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа мярката на задържаните осем лица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.