Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Потребителите победиха EVN в съда
27 Октомври 2009
Отпада 90-дн. срок, в който досега клиенти можеха да търсят обезщетения за изгорели уреди, удължиха до 3 години

 В полза на потребителите се произнесе Пловдивският окръжен съд по колективните искания на Комисията за защита на потребителите срещу ЕVN – България. Целта на исковете е абонатите да имат повече време и възможности да си търсят правата. Съдът е приел, че е налице ограничение на правата на клиента в срока от 90 дни, в който той може да търси обезщетение. Магистратите уважиха искането на Комисията клиентът да може да търси обезщетение до изтичането на тригодишната давност

Деветдесетдневният срок, в който досега клиентите на EVN България можеха да търсят обезщетение при нанесени от фирмата вреди, отпада, реши Окръжният съд. Става въпрос за елуреди, които са изгорели без намеса на клиента. Този текст от общите условия е в противоречие със Закона за задълженията и договорите, според който давностният срок е 3 години.

Съдът преустанови прилагането на неравноправната клауза и разпореди тя да бъде отстранена от общите условия на договорите за пренос и продажба на ток на EVN. Има ограничение на правата на абонатите за срока, в който те могат да търсят обезщетение.

Решението може да се обжалва пред Апелативния съд.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.