Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доцент Илия Баташки оглави БСП в Пловдив
26 Октомври 2009
С 46 гласа повече от Атанаска Тенева той спечели избора, Гергов и Петков се отказаха в негова полза
Доц. Илия Баташки
Доц. Илия Баташки

217 делегати на годишната конференция на БСП вчера избраха за свой лидер доц. Илия Баташки, след като двама от другите кандидати- Георги Гергов и Атанас Петков се отказаха в негова полза. Съществен принос към кандидатурата на доскорошния директор на Университетска болница, който се яви като мажоритарен кандидат на левицата на последните избори, даде отказът на бизнесмена Георги Гергов да участва в надпреварата. Той беше и основен конкурент за поста. На финала останаха доц. Баташки и Атанаска Тенева, разликата в полза на доцента бяха 46 гласа.

 Мотивът за отвода на Гергов е, че той не искал да пречи на партията си, въпреки че имал ясна визия какво трябва да се промени в ръководството. Зная кой съм и от къде съм тръгнал, може да ме наричат олигарх, но ако не чувствам, че има бедни хора, и че за тях е нужна социална политика, нямаше да съм тук, каза Гергов пред делегатите.

До изборна процедура се стигна, след като Захари Георгиев настоя да се приложи партийния устав, според който той не може да съвместява длъжностите на депутат и председател.

В обръщението си към делегатите новият председател благодари за доверието и заяви, че ще приложи системата на „отворените врати" за всеки социалист и пловдивчанин, както винаги е постъпвал. До 10 дни той ще оповести и състава на Изпълнителното бюро. За сега е сигурно, че в него ще присъстват нови и млади лица, заяви доц. Илия Баташки.

 На конференцията се взе решение в едномесечен срок новото градско ръководство на левицата да направи пълен анализ на едногодишното участие на БСП в управлението на града. В зависимост от анализа ще се вземе решение дали левицата да остане във властта в Пловдив.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Илия Баташки
09 May, 2012 | 15:30

http://iliqbatashki.blogspot.com/


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.