Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кметът на Източен- на балотаж, едва 21% гласуват от само себе си
25 Октомври 2009
Три жалби бяха подадени вчера, БСП иска да съди кандидата на ГЕРБ Петър Петров

Банда негодници, партията ви трябва да се закрие, са част от репликите на кандидата за кмет от ГЕРБ Петър Петров, с които той засипал застъпник от БСП, съобщават от централата на левите в Пловдив. Сцената се разиграла малко преди 18.30 часа, когато за пореден четвърти път Петров влязъл в избирателна секция на училище „Васил Левски”, представяйки себе си за кмета на „Източен”.

Тогава представителят на БСП Атанас Колев вече не издържал и помолил Петров да спре с предизборния рейд, защото агитацията му е очевидна. На свой ред Петър Петров започнал да го убеждава в правотата си и да изброява колко неща е свършил в качеството си на заместник на Тотев.

Колев го репликирал, че информацията му е чиста манипулация, защото нито един от поетите ангажименти към живеещите на ул. „Радко Димитриев” 19 не са изпълнени. Човекът изброил множеството обещания на Петров и завършил с констатацията, че са останали само „голи” думи.
Тогава Петров избухнал и започнал да ругае по адрес на социалистите, които нарекал „банда негодници”, а район „Източен” населен с „кухи военни”.

Г-н Атанас Колев ще се обърне към съда, за да защити морално достойнството си. Свидетел на случката е Иван Боримечков, който потвърди думите на Колев и ще свидетелства пред Темида.

На 31 октомври в район Източен предстои балотаж между Петър Петров от Герб и кандидата на ДПС Яшар Асан, общински съветник. Избирателната активност беше изключителна ниска, едва 20.94% упражниха право на глас до затварянето на секциите в 19.15  часа, в брой това означава 9825. Резултатите на база обработени 70 протокола са следните: 


За ГЕРБ – 41,81 процента
За ДПС – 33
За БСП – 10,25
За АТАКА – 6,46
За ВМРО – 5,55
Независим – 2,45
За ДРОМ – 0,22
За БББ – 0,18

Общо три жалби бяха подадени през деня.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.