Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Арести, жалби и ниска избирателна активност в Източен
24 Октомври 2009
ОИК глоби местен вестник заради предизборна публикация в деня за разисъл

Жителите на най-голямата ромска махала на Балканския полуостров - "Столипиново" гласуваха днес за кмет на пловдивския район "Източен". До днешния частичен вот се стигна, след като кметът на района Иван Тотев стана областен управител на Пловдив.

 8 кандидати се бореха за неговото място. В първата половина на деня избирателната активност беше ниска. През целия ден вървяха слухове, че един глас се търгува между 20 и 50 лева, но никой не признаваше, че си го е продал.

 Впечатление правеше присъствието на групички от мургави мъже, които обикаляха училищата в района. Около обяд се стигна до първия арест.

В 6-то районно управление беше задържан 26-годишният Адис Златанов, за който се смята, че в двора на училище "Пенчо Славейков" е агитирал в подкрепа на определен кандидат-кмет.

 Следобед общинската избирателна комисия глоби местен вестник заради предизборна публикация в деня за размисъл. За реда по време на изборите в пловдивския район "Източен" се грижеха 130 полицаи.

Пловдивска телевизия "Тракия"


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.