Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдив и Раковски се разбраха Бойко Борисов да плати компенсациите за екозавода
22 Октомври 2009
Четири близки села няма да плащат нищо за боклука си в екозавода
Пловдивският кмет предоставя на колегата си от Раковски документацията на екозавода
Пловдивският кмет предоставя на колегата си от Раковски документацията на екозавода

Община Раковски на този етап се отказва от намерението си да блокира с протести пътя на пловдивските отпадъци към екозавода в Шишманци, тъй като Пловдив ще лобира пред правителството за исканите от съседната община 5 милиона лева компенсации.

Това стана ясно след среща на кмета Славчо Атанасов с ръководството на консорциума-оператор и с председателя на Об С Раковски Младен Шишков.
Идната седмица Атанасов и представители на Община Раковски ще разговарят с премиера Бойко Борисов за 5-те милиона, необходими за пътя Раковски – Шишманци – екозавода. Славчо Атанасов още сега подготвя писмо, с което да лобира за парите пред Борисов.

 Още на откриването министър-председателят намекна, че на Раковски се полагат пари, което карало и двете общини да са оптимисти. Очаква се подкрепяща декларация да изпратят и политическите групи от местния парламент на Пловдив.

Междувременно е постигната уговорка 4 села от Община Раковски да не плащат нищо за обработката на боклука им в екозавода – това са Белозем, Шишманци, Чалъково и Болярино, които годишно формират общо около 5 хиляди тона отпадъци. Решението е за сметка на печалбата на консорциума и по никакъв начин няма да повлияе на такса смет, увери Николай Гигов.
Раковски ще плаща същата цена като Пловдив – 30 лева на тон, въпреки първоначалните идеи за 50% отстъпка. От завода увериха, че ще разкрият 60 нови работни места за хора от съседните села, с което ангажираните ще станат 180.

 Консорциумът осигурява за тях безплатни годишни прегледи, както и за населението в общината.

Радио Пловдив


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.