Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Избират най-стилна жена над 50 г. на 14-ия Festival Italiano della Bellezza в Пловдив
22 Октомври 2009
Италианският фестивал на красотата ще се проведе от 29 октомври до 1 ноември

За красотата на нежната половина от човечеството няма възраст. Това е посланието на първия по рода си в България конкурс “Стилна жена 50+”. Уникалното съревнование за дами над 50 години е част от атракциите на 14-ото издание на Festival Italiano della Bellezza.

Италианският фестивал на красотата, организиран от дружество “Christian of Roma Group” и Сдружението на българските фризьори, ще се проведе от 29 октомври до  1 ноември в Палата 2 на Международен панаир-Пловдив. Превърналият се в еталон за професионализъм престижен форум събира всяка есен и пролет майстори на прическите от цял свят.

110 водещи компании от 13 държави ще се представят на второто за годината изложение Festival Italiano della Bellezza. Сред тях са световноизвестните модни марки BES – Милано, Rolland – Болоня, Alfaparf-Милано, Clarissa Nails-Рим, Saphir-Рим, Salon Аmbience, Ceriotti-Милано, Bamelux-Бреша, Royial-Прато, Tegor Cosmetics-Испания, DAWA-Италия.

Цифрата е внушителна, особено като се има предвид, че се намираме в условия на световна икономическа криза, коментират от “Christian of Roma Group” и Сдружението на българските фризьори. Същият брой участници имаше и на миналогодишното есенно изложение, припомниха те. В Палата 2 гостуват доказани в бранша фирми от Италия, Испания, Гърция, Турция, Полша. И тази есен българските фризьори и козметици ще се докоснат до най-новите световни модни тенденции и практики по време на 14-ия Италиански фестивал на красотата.

Запазена марка на изложението е иновациите да се демонстрират не само на специално издигнатата за конкурсите и шоу-спектаклите сцена, но и на самите щандове, потвърдиха организаторите.

Безамонячна боя за коса за бременни и иновативна преса за “вграждане” на кератин в изтощени кичури са революционните продукти на италианския козметичен гигант Rolland. Най-новата й органична серия “O Way” (Organic Way) включва термичен протектор без консерванти с нов полимер, който защитава косъма от топлинната обработка на сешоари, преси, маши, като същевременно с това придава блясък, обем и мекота. Всеки от 88-те нюанса на боята без амоняк “Genius HColor” напълно покрива и бели коси и е подходящ както за хора с алергии и чувствителна кожа, така и за бременни и кърмачки, обясняват от Сдружението на българските фризьори.

На щанда на Rolland за първи път в България ще бъде показана и преса за коса без топлинна обработка, с чиято помощ предварително впръскан в косата кератин се усвоява от увредените косми и заздравява структурата им, съобщиха организаторите.

Последните тенденци в подстригването и оцветяването ще демонстрира пловдивският стилист Георги Георгиев - Жоро Ефекта. На 11 и 12 октомври фризьорът бе единственият българин, участвал в ревю на козметичния концерн BES в италианския град Ричоне.

Зашеметяващи цветове и геометрия в линиите на прическите е подготвил добре познатият на редовните посетители на изложението стилист Саверио Палма. От подиума в Палата 2 той ще изнесе открит урок по творчески решения и майсторско изпълнение с най-иновативните продукти на BES.

В четирите дни на Festival Italiano della Bellezza ще текат технически семинари на водещи италиански и български стилисти, ще има модни ревюта, традиционния конкурс за фризьори “Златната ножица” в две категории - младши (“Училище за фризьори”) и старши. Посетителите ще имат уникалната възможност да купуват на промоционални цени директно от производителите и представителите на водещи български и световни марки.

Кулминацията на фестивала е първият в историята на изложението нетрадиционен конкурс за красота “Стилна жена 50+”. Той ще се проведе в неделя, 1 ноември. За него могат да се записват жени над 50-годишна възраст от цялата страна, ръстът и теглото са без ограничения. Дамите обаче задължително трябва да имат стилна външност – подходящи облекло, прическа и грим, уточниха от “Christian of Roma Group”. Победителката и нейната подгласничка ще получат съответно 300 и 100 лева, както и козметични продукти, за третото място е предвиден комплект луксозна козметика за поддържане на красотата след 50-годишна възраст, казаха организаторите.

Наред с оценяването на участничките в първото издание на конкурса “Стилна жена 50+” ще бъдат представени и визиите на световноизвестни звезди – актриси и певици, които тази година навършват 50 години. В журито са главният редактор на списание “Коса и красота” Румяна Григорова, Румяна Бранкова от списание "Beautiful face". Водещ на конкурса ще бъде актьорът и певец Руслан Мъйнов, който е подготвил няколко популярни италиански канцонети.

Освен семинарите и ревютата, за публиката на Festival Italiano della Bellezza и през четирите дни е подготвена богата музикално-артистична програма. Един от специалните гости е победителят от “Денсинг старс” Орлин Павлов. Неговите фенове ще имат удоволствието да наблюдават майсторството му при комбинирането на сложни стъпки с високи тонове, обещаха организаторите.

Палата 2 ще бъде отворена за посетители от 10 до 18 ч. Входът е свободен.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.