Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кметът на Раковски- поредна пречка пред Екозавода в Шишманци
21 Октомври 2009
5 млн лева и преференциални такси за боклука на Раковски, иначе няма акт 16

Искаме Пловдив да си плати за това, че ще преработва 30-50 години напред отпадъците си на наша територия, както вие очаквахте същото срещу приемането на столичните бали. Това заяви кметът на община Раковски Иван Антонов на среща с пловдивския кмет Славчо Атанасов във вторник.

Срещу пускането на завода в Шишманци той поиска 5 милиона лева за реконструкция на пътя дотам. По думите на Антонов парите трябва да дойдат на два транша - 2,5 милиона до края на годината и още толкова през следващата.

Кметът на Раковски настоява и таксата за преработка  на боклуци на общината, на чиято територия е завода, да бъде 15 лева, което е два пъти по-малко от вече обявената.

Жителите на Раковски ще протестират срещу завода, а общината ще бойкотира издаването на Акт 16 , ако Пловдив откаже да удовлетвори условията на общината, предрече Антонов.

Извънредното заседание на представители на политическите сили в Пловдив доведе до единодушен отказ за каквато и да е компенсация на съседната община. "Безплатен обяд няма, Раковски трябва да получи някакви преференции", каза обаче кметът Славчо Атанасов. Той съобщи, че в четвъртък лично ще преговаря с Николай Гигов, собственик на екозавода, за преференциални такси за Раковски. Излишни пари в бюджета на Пловдив обаче няма, каза той.

"Кметът не може сам да направи това, което е извън волята на общинските съветници, а нашата работа е да защитаваме пловдивските интереси, а не тези на Раковски", коментира заместник-председателят на Общинския съвет и съпартиец на кмета Камен Шишманов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.