Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почти половината от партийните офиси работят като кръчми и магазини
6 Октомври 2009
В ход е преразпределение на партийните клубове в града

41 на сто от обшинската собственост, отдадена по закон с предимство на партийните формации, се използва не по предназначение - в смисъл на място за събрания, дискусии, генериране на нови идеи за изпълнение на партийни програми. Вместо това там се правят пари срещу символичен наем, 50 стотинки на квадрат. Ако някой все още се чуди с какъв мотив може да се създаде партия, този е доста добър. Начинът не е забранен, така че масово се прилага. Друг въпрос е колко е морален.

След последното нареждане на парламентарния пъзел, следва и преразпределение на благата, т.е. клубовете. В Пловдив те са общо 71. Най- много действащи клубове има БСП- 14, след тя е ВМРО с 12. СДС все още има на хартия 19 клуба, но всички те са с изтекли договори, а до дни сините трябва да освободят и актрактивната сграда на пъпа на града на "Цар Асен" 2.

На общинската сесия вчера кметът на града Славчо Атанасов обеща, че ще бъде направена актуализация на договорите и отнемане на клубовете на партии, които не са парламентарно представени. Най- жестоко от това ще заболи НДСВ, които се ширеха досега в ремонтирания основно младежки дом "Сашо Димитров". Подготвя се и увеличение на наема с 50 на сто или 75 ст на квадрат.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Майнев
07 Oct, 2009 | 13:25

Не Де Се Ве не просто се ширеха, ами и даваха под наем първия етаж на някаква школа по танци. Което, ако се не лъжа, е НЕЗАКОННО!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.