Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриват екозавода в Шишманци в четвъртък
5 Октомври 2009
Премиерът и всички пловдивски общински съветници ще бъдат на церемонията

В четвъртък в 12.30 часа официално ще бъде открит екозаводът в Шишманци, специално за събитието с хеликоптер ще долети премиерът Бойко Борисов, съобщи днес кметът Славчо Атанасов.

Събитието е от такава степен на важност, че заради него ще бъде прекъсната редовната общинска сесия и всички общински съветници ще бъдат закарани да присъстват на прерязването на лентата, а после върнати обратно, за да продължат да заседават.

Акт 16 ще бъде готов седмица след официалното откриване, а още в първия ден заводът ще направи 72 часови проби с поне 20 000 т свеж боклук, за да бъдат захранени системите за получаване на крайния продукт- компоста. Славчо Атанасов обясни закъснението на акт 16 с благоустрояването на зоната наоколо.

Що се отнася до цените за преработка на отпадъците, Пловдив ще е в най- привилегировано положение със цена за проработка на тон боклук 29 лева, очаква се благоприятни условия да бъдат предложени и на община Раковски, на чиято територия се намира заводът.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.