Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдивчанин е единият от загиналите строители в Прага
5 Октомври 2009
Имената на жертвите още не са известни официално, работили са без трудови договори

Работник от Пловдив е единият от двамата загинали българи при срутването на сграда в чешката столица Прага. Това съобщи пред Националното радио политическият съветник на българското посолство в Прага Марин Йовчевски. Имената на загиналите българи все още не са известни официално, тъй като и двамата са били без документи. Те не са били вписани и в книгата на общежитието, в което са живеели. Затова няма резултати от идентификацията.

От тази сутрин се извършват аутопсии и се прави идентификация на телата на четирите жертви като се очаква това да приключи до обед – каза политическият съветник на българското посолство в Прага. По неговите думи до момента е известно, че и двамата загинали български работници са на около 40 години, единият от тях е от Пловдив. Снощи беше потвърдено, че третият от загиналите е украинец.

Инцидентът стана в петък в центъра на Прага, когато се срути строяща се триетажна сграда и затрупа четирима души. Телата на работниците бяха извадени след 40-часово интензивно търсене с помощта на дпециално обучени кучета. По неофициална информация около 10-на българи са работили без трудови договори на строежа в центъра на Прага. Мъжете са били на възраст между 18 и 39 години. Чешката полиция е в контакт и с фирмата-изпълнител на строителните работи, но все още няма изявление от нейна страна за начина, по който са наемани хората.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.