Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина един от емблематичните пловдивски актьори- Илия Секулов
5 Октомври 2009
Той бе магически привързан към словото, вярваше, че то връща доброто в хората

След дълго и мъчително боледуване на 72 години почина един от най- значителните актьори на Пловдивския драматичен театър през годините Илия Секулов. С неговата смърт Пловдив попълни своя списък с недооценени и непочетени приживе таланти, вградили живота си във вечността му. Вълшебен изпълнител на разказите на Йовков повече от 50 години, Илия Секулов успя, макар и много болен, да запише на диск цикъла "Вечери в Антимовския хан" и "Белите рози". В историята на града ще останат записите му по библията на Пловдив- "Пловдивска хроника" от Никола Алваджиев. С моноспектакъла си по текстове от книгата Илия Секулов омая и българите по света.

Влюбен в своя град, той бе на театралната му сцена 40 години, изигра паметни роли под ръководството на големите режисьори. Красотата на българското слово бе негово упование и надежда. Вярваше, че всеки, който се е докоснал почтено до разказите и стиховете на българските класици, се превръща в друг човек.

Истинското слово е път към доброто- вярваше до последните си дни големият пловдивчанин и актьор Илия Секулов.

Погребението ще се състои във вторник от 11 часа в Централни гробища в Пловдив.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.