Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Премиерът дарява частица от Светия кръст на Пловдивската митрополия
3 Октомври 2009
Бойко Борисов и Божидар Димитров ще участват в литийно шествие в събота
Митрополит Николай
Митрополит Николай

Частица от Светия кръст, съхранявана досега в Историческия музей, ще бъде дарена от държавата на пловдивска епархия. Премиерът Бойко Борисов и министър Божидар Димитров ще участват в литийното шествие по пренасянето на светинята в Пловдив.

Безценното късче от Христовия кръст ще бъде посрещнато от гражданите на Пловдив на пл. „Централен” в 17 часа. След това с литийно шествие, водено от митрополит Николай и свещениците от Пловдивската епархия, то ще бъде занесено в църквата „Св. Марина”.

 До неделя сутринта светинята ще остане за поклонение в храма, след което митрополит Николай ще я предаде на игумена на „Св. Троица” в Кръстова гора архимандрит Висарион.

Дарът за Пловдивската епархия е от премиера Бойко Борисов и от министъра без портфейл проф. Божидар Димитров. Той се съхранява в секретния фонд на Националния исторически музей и е донесен от Охридската архиепископия през 1917 г.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Савонарола
03 Oct, 2009 | 11:09

Лудото попче, по известно като дядо Фанатик, пак ще има повод да лъсне най-отпред.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.