Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Рокади и нови назначения в прокуратурата
1 Октомври 2009
Росен Димов отива във Върховна касационна прокуратура в София

Бившият апелативен прокурор на Пловдив ще поеме длъжността секретар на колегиума на ВКП и ще работи заедно с холандски прокурор, ресорът му е реформата в прокуратурата. До две седмици трябва да станат ясни и новите назначения в Апелативна прокуратура- Пловдив. Досегашният заместник-апелативен прокурор Румен Боев, който в продължение на два мандата заемаше поста, няма право на трети и трябва да се оттегли.

За неговото място ще се състезават трима- Божидара Попова, номинация на апелативния прокурор Андрей Атанасов, която сега е заместник- окръжен прокурор ; Ясенка Шигърминова, прокурор в Апелативна прокуратура и Йордан Давчев, който в момента оглавява следствието. Той участваше и в битката за стола на Росен Димов, но не успя да се пребори. За второто място на зам. апелативен прокурор е предложен досегашният титуляр Атанас Гичев, който има право на втори мандат. Същата е ситуацията и с мястото за зам. окръжен прокурор- там фаворит е също досега заемащият поста Марин Пелтеков.

Още едно място в Апелативна прокуратура ще бъде поставено на " пазара"- прокурорката Юлия Лачева предстои да се пенсионира, за нейното място вече са подали документи 15 кандидати от цяла България.

Очаква се ВСС да се произнесе за промените до 18 октомври, когато изтича мандатът на заместник- апелативните прокурори.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.