Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Намалиха цената на тон софийски боклук от 25 на 14 лв/тон
30 Септември 2009
Илко Илиев: Това не е отстъпление, ще се иска и 1 млн лв за ремонт на пътя до сметището в Цалапица
Илко Илиев
Илко Илиев

14 вместо 25 лева за тон боклук ще иска община Пловдив от Софийска община, това е било решено на закрито за журналисти заседание на комисията, сформирана към община Пловдив по въпроса за приемането на софийските бали. Това съобщи председателят на Общински съвет Илко Илиев.

По думите на Илиев, това не отстъпление по отношение на цената. Той поясни, че останалите пари ще бъдат в размер на 1 милион лева ще бъдат поискани от правителството и те ще бъдат изразходвани за ремонт до пътя до сметището, който в момента е в плачевно състояние. Община Пловдив ще поиска пари и за чистене на коритото на река Марица.

С общо задоволство на участниците от всички партии и единодушно решение да не се дават повече изявления по медиите завърши вчерашното заседание по този инфарктен напоследък въпрос.  Единствено по отношение на готовността по проектите, по които правителството ще даде 25 милиона лева, не е било постигнато съгласие, поради което комисията ще заседава отново в четвъртък.

Илко Илиев каза, че общината има напреднала готовност по проекта за свързването на моста на Адапа с Брезовско шосе, проекта за разширяването на бул. „Васил Априлов” в участъка от бул. „Шести септември” до бул. „Любен Каравелов”, бул. „Марица север” и бул. „Марица юг”, както и „Модър – Царевец”.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.