Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Станишев се среща с актива на социалистите днес в Пловдив
24 Септември 2009
Червените подкрепиха протеста на община Марица срещу решението за закриването и
Сергей Станишев
Сергей Станишев

 Председателят на БСП Сергей Станишев се среща с актива на социалистите в Пловдив днес. Очаква се да бъде поставен въпроса за насрочване на избор на председател на градската организация на БСП. Станишев ще разговаря и с младежите на БСП – Пловдив в пресцентъра на Международния панаир.

"Горещият картоф" в Пловдив за социалистите в момента е закриването на общините Марица и Родопи. Те се обявиха против това решение и подкрепиха протеста на община Марица.

Да му мисли кметът на Пловдив! Така Иван Тотев отговорил на кмета на община Марица Запрян Дачев на въпроса: "Какво правим със строителствата, които сме започнали с европейски пари по програмата за селските райони, ако общините Марица и Родопи минат към Пловдив?"

Няма да угодим на областен управител, който не знам дали разбира от местно самоуправление и колко трудов стаж има в живота си, продължи Дачев. Според него ще се стигне до масови законови протести, ако правителство и парламент унищожат общините Марица и Родопи.

Изявленията на областния управител до голяма степен показват непознаване на законите в страната, каза пък депутатът Захари Георгиев, председател на БСП - Пловдив.

От 29-те съветници в община Марица само двама от ГЕРБ се въздържаха при гласуването на декларация против присъединяването на общината към Пловдив. Петима съветници пък предпочетоха да не влязат на сесията. Според кмета на общината Запрян Дачев декларацията е щяла да бъде подкрепена и от седемте съветници на ГЕРБ, но в последния момент били разколебани от зам.-областния управител Розалин Петков.

Лидерите на градската и областна структури на БСП Захари Георгиев и Петър Мутафчиев, както и бившият областен управител Тодор Петков се обявиха против авторитарното и тоталитарно, по думите им, насилствено присъединяване на общините Марица и Родопи. Според тях няма никакъв план за развитие оттам насетне.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

tdmils
26 Sep, 2009 | 09:26

СерГЕЙ-ибрика СЪЗДАДЕ ТОЛКОВА ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ДИША, СА НЕОБХОДИМИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ПРОЧИСТВАНЕ ОТ "ОТРОВНИТЕ" ВЕЩЕСТВА, КОИТО ТЕЗИ ЧЕРВЕНОТУРСКИ МАФИОТИ НАНЕСЕ В БЪЛГАРИЯ СЪВМЕСТНО С ДОГАН-сергей,сава,ангелов И СИМЕОН-крадеца И СВИТИТЕ ИМ ! ЗАТОВА , ЗА ДА СЕ ПРОЧИСТИ ВЪЗДУХА В СТРАНАТА Е НЕОБХОДИМО ВСИЧКИ ТЕЗИ МАФИОТИ ДА ВЛЕЗНАТ В ЗАТВОРА, А НЕ ДА ТЪРСЯТ КОСУРИ НА ПАРЛАМЕНТА!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.