Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
До 10 дни ще е ясен новият директор на ОДП-Пловдив
19 Септември 2009
Валери Баненкин ръководи временно дирекцията, Валери Баранов и Димитър Влахов са другите възможности

Директорът на Областната дирекция на полицията в Пловдив комисар Ангел Рангелов излезе в пенсия, като поста му временно ще заеме заместникът му Валери Баненкин. Вътрешният министър Цветан Цветанов изрази благодарност на Ангел Рангелов за службата му и каза вчера в Пловдив, че  размишлява върху 3 кандидатури за освободения директорски пост и до 10 дни ще обяви решението си. Другите две имена на възможни директори са шефът на Второ РУ Валери Баранов и шефът на РЗБОП Димитър Влахов. Зад първия стои вътрешният министър, вторият е поддържан от Калин Георгиев, генерален секретар на МВР и бивш шеф на звеното в Пловдив, който оттук премина в ДАНС, преди да се върне на водеща позиция в МВР.

 Комисар Рангелов предаде папки със сигнали на министър Цветанов, които касаят източването на градски транспорт през последните две години, нередности в строителството на моста на Герджика, както и злоупотреби при изграждането на системата на тел. 112.

 По последния случай от министерството на Емел Етем са искали да закупят компютър и три монитора за близо 30 хиляди лв, а реалната им цена била 10 пъти по-малко, по думите на комисар Рангелов.

 „Ще разпоредя проверка в цялата страна за това как е изграждана системата на тел. 112” – обяви министър Цветанов. Той отново подчерта приоритетите в дейността на ведомството му – борба с организираната престъпност, мерки срещу битовата престъпност и удар по наркоразпространението в страната.

 „Няма да бъда кабинетен министър” – се зарече Цветан Цветанов.Министърът ще се запознае със сигналите за злоупотребите в Пловдив и ще назначи проверки.

В Пловдив министър Цветанов дойде от Пазарджик, където извърши поредната рокада- на мястото на досегашния шеф на ОДП Емил Ганчев той назначи гл. инспектор Стоян Стоянов от звеното за Борба с организираната престъпност.

 


 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.