Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Общинските съветници отложиха антикризисните мерки, приеха идея за паметник на Ботев
17 Септември 2009
Удължиха и срока за химн на Пловдив, докато природозащитниците отвън протестират

Приемането на антикризисната програма на Пловдив беше отложено за следващо заседание с 31 гласа „за” и 7 „против”.  Аргумент за решението на съветниците е, че антикризисните мерки трябва да бъдат разглеждани едновременно с обсъждането на приоритетите за развитието на Пловдив.

Според Даниела Желязкова от ДСБ мерките, които се предлагат са единствено административни, а отсъстват икономически - за подпомагане на търговските дружества, в които участва като акционер.

Преди това пловдивският общински съвет реши да удължи срока на конкурса за химн на Пловдив. До 3 март ще бъдат приемани новите предложения, за да се направи избори между действително стойностни идеи е аргументът за решението. Досегашните 34 предложения бяха разгледани от специално назначена комисия от експерти, но тя прецени, че измежду тях нито едно не е достойно.

Друга особено актуална идея бе приета днес с пълно единодушие от общинските съветници- да бъде построен паметник на Христо Ботев. Предложението е на доц. Божидар Хаджиев, като паметникът трябва да бъде построен до Братската могила. Общинските съветници обсъдиха и идеята до този на Ботев, да бъдат построени в бъдеще и паметници на други достойни българи, като мястото се оформи като Алея на славата.

Архитект Атанас Недевски предложи да се потърси мнението на експерти и да се обяви конкурс, за да се осъществи идеята по най-добрия начин. Паметникът ще бъде построен със средства на дарители.

Общинските съветници гласуваха единодушно и после бурно ръкопляскаха за решението си.

Сесията, така възторжена отвътре, е атакувана отвън от природозащитници, които не желаят софийският боклук да бъде депониран в сметището в Цалапица.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.