Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Софийският боклук- на масата за преговори на Общинския съвет днес
17 Септември 2009
Общинската сесия ще бъде предшествана от протести на природозащитници

На днешната си сесия Общинският съвет в Пловдив ще разгледа предложението на кмета на града Славчо Атанасов за приемането на 100 хил. тона балирани отпадъци в София на сметището в Цалапица. Преди по-малко от месец Атанасов обяви, че общината е съгласна на сметището й да бъдат депонирани още софийски отпадъци, след като там вече бяха закарани 200 хил. тона смет. Окончателното решение обаче зависи от общинския съвет.

Ако общинарите приемат балите, градът ще получи почти 30 млн. лв. от държавния бюджет за инфраструктурни проекти. Очаква се София да плаща по 24 лв. на тон за депониране на сметището. Столичната община ще поеме и разходите по транспорта на боклука.

Сесията на общинския съвет в Пловдив ще бъде предшествана от протест на природозащитници. Хора от близките до пловдивското сметище села Оризаре и Кадиево вече обявиха, че ще направят жива верига по пътя на балите. Партия "Зелените" подготвя петиция до Европейския парламент срещу депонирането на софийския боклук край Пловдив. Хората се боят, че на сметището ще бъдат докарани бали отпреди 2-3 години, които вече миришат и са лесно запалими.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.