Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първокласници в цялата страна получиха днес Патриотичния буквар на ВМРО
15 Септември 2009
Книжката се подарява за четвърта поредна година в първия учебен ден

Днес всички първокласници в града ще получат безплатно Патриотично букварче, подарък за първия учебен ден. ВМРО разпространява букварчето, напълно безплатно, за четвърта поредна година по всички училища с първокласници в Пловдив. Тази година за първи път към всеки комплект буквари училището получи по едно българско знаме и специално обръщение към директора.

За началото на учебната 2009- 2010 година Организацията раздаде над 3 160 буквара, с което общата цифра на раздадените помагала през четерите години от началото на акцията надхвърля 11 000 бр.

Инициативата е традиционна, като Патриотично букварче получиха първокласници не само от Пловдив, но и в други градове от страната: Петрич, Гоце Делчев, Банско, Разлог, Благоевград, Дупница, София, Пазарджик, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Бургас, Елхово, Карлово, Сопот, Асеновград, Варна, Добрич, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Плевен, Монтана и др.

Миналата година 2849 ученици в 126 паралелки, в над 40 училища се сдобиха с възпитателната книжка. След края на учебната година ВМРО отново ще изпита малчуганите на Изпита по Родолюбие. Букварът е представян в 40 общини и пред българите в Босилеград, Скопие, Банат и Молдова.

Патриотичното букварче бе създадено през 2006 година по идея и под редакцията на г-н Славчо Атанасов, кмет на град Пловдив с надеждата книжката да допринесе за възраждането на българщината, родолюбието и българския дух в израстващото поколение. Изданието е луксозно, богато илюстрирано, като под всяка буква стоят бележити българи и събития, значими за величието на Родината ни и нейната съдба.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.