Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Световни музикални звезди с концерт в Пловдив
14 Септември 2009
Филип Бернолд и Марио Хосен ще свирят с Академичен оркестър " Орфей"

На 17 септември (четвъртък) 2009 от 19ч. в залата на Филхармонията, Пловдив, ще се състои  концерт от цикъла концерти на световноизвестните музиканти на Международна Музикална Академия Орфей Филип Бернолд, Марио Хосен и на Академичен оркестър "Орфей".

В програмата са включени творби на В. А. Моцарт, Ф. Девиен, Н. Паганини и А. Дворжак

Филип Бернолд е един от най-ярките представители на френската флейтова школа, концертиращ артист и диригент. Носител е на първа награда на Конкурса “Рампал”.

 Като солист концертира с диригентите Мазел, Рампал, Гардинър, Менухин, Бишков, Нагано в зали като Фестивал Хол в Лондон, Театъра на Шанз-Елизе в Париж, Бунка Кайкан в Токио. Професор е в Националната консерватория в Лион.

Марио Хосен - България свири като солист на изтъкнати оркестри като Английския камерен оркестър, Брукнер оркестър, Кралската Филхармония, в зали като Карнеги Хол, Тонхале в Цюрих, Виктория хол в Женева. 24-те Капричи, 6-те концерта на Паганини и 10-те сонати на Бетовен са посрещнати възторжено от критиката и публиката. Преподавател е в НБУ София и в кралската академия „Рейна София”, Мадрид.

Академичен оркестър „Орфей” е съставен от студенти от Нов Български Университет; София и млади музиканти от различни страни, участвали в майсторските класове на Академията Орфей, Пловдив. Водени от своите професори, те ще предложат интересна програма, резултат от интензивни занятия по време на обучението.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.