Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стефан Дедев: Общините Марица и Родопи ще бъдат закрити
14 Септември 2009
Подготвя се нормативен документ, с който ще бъде променено териториалното делене
Стефан Дедев, депутат от ГЕРБ
Стефан Дедев, депутат от ГЕРБ

Съществуването на Общините „Марица” и „Родопи” не отговаря на изискванията на Закона за административно-териториалното делене. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Стефан Дедев – пловдивски депутат от ГЕРБ, който е ангажиран с подготовката на промените в нормативния документ. С тях се предвижда двете общини да бъдат закрити.

Предвижда се след промените в Закона за административно-териториалното делене Общините „Марица” и „Родопи” да преминат към Пловдив, обясни Стефан Дедев.

 По думите му притесненията на кметовете на двете общини, че няма да бъдат усвоени средствата по европроекти и че ще се наруши обслужването на хората, са неоснователни.

Подготвя се и окрупняване на областните центрове, като съществуващите в момента 28 трябва да бъдат преобразувани в шест губернии. Окрупняването се налага във връзка със синхронизацията европейското законодателство и практики. Последният доклад на Европейската комисия показва, че големите областни центрове и общини работят по-добре.

Радио Пловдив


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Ванката Тотев
15 Sep, 2009 | 09:32

ХА ДАНО!!!!!!!!!! ТИЯ ИЗМИСЛЕНИ ОБЩИНИ, СЪЗДАДЕНИ ЗА ДА ПРЕЧАТ ИЗКУСТВЕНО НА ПЛОВДИВ ДА СЕ РАЗВИВА ПРОСТО ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНАТ!!!!!!!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.