Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първо парите, после софийският боклук
11 Септември 2009
Групите в ОбС имат нагласа да гласуват такова решение, смята председателят на ОбС Илко Илиев
Илко Илиев
Илко Илиев

Групите в ОбС най-вероятно ще гласуват столичните бали да пристигат едва след като по сметките на общината се преведат пари - прогонозира предеседателят на местния парламент - Илко Илиев. Ако това става на траншове, боклукът също ще пристига пропорционално на парите, а не наведнъж, смята председателят на съветниците. Така ще се последва решението на Община Карлово.

 Общата компенсация, която Пловдив ще иска за софийската смет, ще запази размера си, увери Илко Илиев. Става дума за над 28 милиона лева.

МОСВ потвърди финансирането на други 2 общински обекта – сечта в коритото на „Марица” и връзката „Модър-Царевец” между пловдивските райони „Южен” и „Западен”. Паралелно с компенсациите, в кметското предложение за новите бали е фиксирана и цена за депонирането в Цалапица – 25 лева и 23 ст. с ДДС за тон, което е малко повече, отколкото София плаща на депото в Харманли.

 Общината ще иска и разширяване на капацитета на пловдивското сметище, което допълнително ще забави рекултивацията.Община Пловдив най-вероятно няма да иска от държавата пари за рекултивацията на сметището край Цалапица, срещу депонирането там на нови 100 хиляди тона балиран столичен боклук. Според председателя на ОбС Илко Илиев, въпреки че в предложение на кмета за предстоящата сесия са записани почти 10 милиона за рекултивация, съветниците ще ги отхвърлят, тъй като парите щели да бъдат отпуснати в далечното бъдеще.

 Илиев смята, че местният парламент ще реши да се иска допълнително финансиране на спортни игрища и площадки, както и довършването на околовръстния път в участъка Асеновградско шосе – „Скобелева майка”.

Радио Пловдив


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.