Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Задържаха банда телефонни измамници
10 Септември 2009
Седмината, сред които и една жена, са плели мрежите си в цялата страна

Седем телефонни измамници, шест мъже и една жена, са били задържани тази нощ при мащабна полицейска операция от служителите на ОД на МВР Пловдив, ГД”Противодействие на общата престъпност”, ОД на МВР Русе и ОД на МВР Велико Търново.

В ареста за 24 часа са Н.И./30/, З.М./35/, К.Н./20/, В.Л./38/, В.П./32/, В.И./32/ и 19-годишната С.Б.
Акцията е била проведена под ръководството на Районна прокуратура Пловдив на територията на Горна Оряховица, с. Камен, област Велико Търново, и гр. Ветово, обл. Русе. Иззети са множество мобилни телефони и компютърни конфигурации. Организираната група е била наблюдавана от близо два месеца. Към момента се документира престъпната й дейност за десетки хиляди левове. Измамите са били извършвани на територията на цялата страна.

Таксиметрови шофьори често се мяркат в схемите за телефонни измами, вчера обаче един от тях стана причина плановете на измамниците да се провалят. 73 год. жена от Неделино била разбудена н 2 часа през нощта по телефона, за да стане жертва на поредната измама от типа- "синът ти блъсна дете". Тя трябвало да плати 1000 лв за освобождаването от ареста на сина си и се хванала на лъжата. Предала парите на таксиметров шофьор, който обаче се усъмнил в пратката и сигнализирал в таксиметровата фирма, която, от своя страна, потърсила съдействието на полицията. Впоследствие обаче станало ясно, че от сумата липсват 400 лева...Работата по случая продължава.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.