Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трайчо Трайков: Държавата се е " самоизпързаляла" по отношение на Пловдивския панаир
8 Септември 2009
Проверката завърши с иск за над 1.3 млн лв дължим дивидент към 2007 год.

Извършена е проверка на Международния панаир в Пловдив. Държавата и нейните представители са се „самоизпързаляли”, държавният интерес е отстъпен и незащитен. Това е изводът от проверката, който съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

    Трайков съобщи и друг детайл - установено е, че през 2007 година се взема решение за разпределяне на дивидент за финансовата 2006 година, държавата тогава има мажоритарно участие под условие, че дивидент няма да се изплаща, ако има решение на Министерски съвет.

Такова няма, така че дружеството дължи на държавата дивидент от малко над 1.3 млн. лева, които е трябвало отдавна да бъдат внесени. Опити от страна на икономическото министерство да сигнализира финансовото за неполучената сума са останали без последствие.

    Ново писмо е изпратено от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма до Министерство на финансите за завеждане на иск към панаира.
   


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.