Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Общината опровергава твърдение, че не предоставя жилища на децата от социалните домове
4 Септември 2009
За последните три години са предоставени 37 жилища за тази цел

Не отговарят на истината изнесените в пресата твърдения, че Община Пловдив е изоставила децата сираци навършили 18 години без жилища, заяви зам.- кметът по Общинска собственост Петко Атанасов. Община Пловдив не само че е давала жилища на деца от домовете, но и в момента продължава тази практика. Когато техните случаи се разглеждат от Комисията по чл. 30, те се ползват с предимство при настаняване заради социалното си положение и това, че са лишени от родителска грижа.

Да се твърди, че общината не се грижи за съдбата на тези деца, дори след като те навършат 18 години е лъжлива спекулация и злоупотреба с положението им. Подобно нещо е неморално и недопустимо, защото съдбата на децата от домовете и без това е достатъчно сложна и тежка, коментира зам.-кметът Петко Атанасов.

Според него, когато се правят подобни изявления и публикации, би следвало материята да се познава в детайли и най-малкото да се потърси актуална информация от общинската администрация. Един от приоритетите на нашето управление са децата на Пловдив, както многократно е повтарял и кметът Славчо Атанасов и не виждам причина ние да променяме тази политика, заяви още Петко Атанасов. 

Справка от сектор " Жилищни имоти" към отдел "Управление на имотния фонд" в общината сочи, че за периода от 2006 до 2009 година са предоставени общо 37 жилища на деца, излезли от социалните домове. Одобрени са молбите за настаняване на още 11, а предстоят да се разглеждат нови 3 заявки.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.