Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ПУ обяви три дати за нови изпити в техническите специалности
3 Септември 2009
Свободните места са в 9 специалности на факултетите по математика и информатика, физика и химия

Записването на приетите студенти продължава, свободните места се попълват с класиране на 5 септември и допълнителен прием в 4 факултета

Три дати за провеждане на допълнителен изпит за попълване на незаетите места в техническите факултети обяви Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Комбинираният тест по математика и информатика ще се проведе на 8 септември, по химия – на 9 септември, а по физика – на 11 септември, съобщиха от висшето училище. Кандидат-студентите подават документи за участие в тях от 7 до 10 септември в Университетския информационен център, добавиха оттам.

Свободните места са в 9 специалности на факултетите по математика и информатика, физика и химия, става ясно от справката на „Учебен отдел”. Те ще се попълват на база получени резултати от новия тест или с оценки от вече издържан конкурсен изпит в други университети, както и с оценки от матурите по математика, физика или химия, обясниха от висшето училище.

Незаетите бройки в техническите специалности са заради увеличения прием в Пловдивския университет за новата учебна година.

В математическия факултет се кандидатства допълнително за 14 места в специалността „Приложна математика” и за 12 – в „Математика”. Химическият факултет обяви 13 свободни бройки за „Химия и физика” и други 18 – за „Химия”.

Тестът на 11 септември ще е вход за 5 специалности на Физическия факултет, които са „Физика”, „Медицинска физика”, „Инженерна физика”, „Ядрена енергетика” и „Физика и математика”.

От „Учебен отдел” припомниха, че в момента се приемат документи за прием и в 4 специалности на Педагогическия факултет. Срокът за „Актьорско за драматичен театър” изтича на 15 септември, за „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” - на 16 септември, а за „Джаз и поп изпълнителско изкуство” и „Музика” – на 17 септември. Изпитите за тях са от 17 до 19 септември, като датите могат да се видят в интернет страницата на университета.

Отделно, до 5 септември, ще излязат резултатите за попълването и на единичните незаети бройки в 33 акредитирани специалности на университета. Кандидатите за тях трябва да са издържали изпит в ПУ „Паисий Хилендарски”, а класирането ще е по реда на общия бал  и заявените предпочитания, обясниха от висшето училище.

 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.