Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Предстои Денят на Съединението и празник на Пловдив
2 Септември 2009
Цял ден празнични прояви ще отбелязват датата, вечерта е традиционната заря.

Триминутна заря ще озари небето над Пловдив навръх 6-ти септември. Това ще е финалът на грандиозното честване на празника на Пловдив, на което очакваме президента и премиера.

 Бойко Борисов вече е потвърдил присъствието си на празника на Съединението. Очаква се официалният отговор на поканата от Президентството. Днес представители на Общината, полицията, армията, местният и държавният протокол доуточняваха в детайли протичането на празника.

 Тържествата в Пловдив ще започнат от 9,30 часа, когато дядо Николай ще отслужи тържествен молебен в църквата „Света Богородица". През целия ден на площада ще има концерти, а от 11 часа киноложка изложба в Царсимеоновата градина. Тържествената заря проверка започва в 20:30 часа.

Гражданите, които  желаят да присъстват обаче, е добре да дойдат по-рано, за да се настанят спокойно. Около 500 пиробатерии и 200 звездни кълба  в 10 цвята ще бъдат изстреляни по време на зарята в небето над Пловдив.

Строга охрана и допълнителни дежурства на паяците в събота и неделя обеща шефът на „Общинска охрана” Тодор Торлаков. Заради тържествената заря-проверка на 6 септември, поради изискванията за сигурност, районът около площад „Съединение” и прилежащите околности - паркингът на бившето РПУ и близките пресечки, ще бъдат освободени от паркирани автомобили.

Служителите на „Общинска охрана” ще лепят стикери на нарушителите, а паяците ще вдигат непреместените коли. Длъжни сме да осигурим нужния по протокол ред и затова вадим допълнителни дежурства на патрули и паяци, обясни Тодор Торлаков. Той се обръща с апел към гражданите да преместят навреме автомобилите си извън зоната в непосредствена близост до площада на „Съединението”, за да не се налага да бъдат глобявани. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.