Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Три факултета в ПУ обявиха прием с оценки от матури и други изпити
1 Септември 2009
Има единични незаети бройки след трето класиране в още 42 акредитирани специалности

Три факултета на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” обявиха допълнителен прием на кандидат-студенти за попълване на незаетите места след трето класиране. Свободните бройки са за 8 специалности – редовно обучение, във Физическия, Химическия и Факултета по математика и информатика, съобщи зам.-ректорът на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов. Кандидатстването за тях ще става с оценки от издържан изпит в други университети или от матурите по математика, физика и химия, добави той.

Документи се подават в Университетския информационен център до 2 септември, а класирането ще бъде обявено на 5 септември, казаха от „Учебен отдел”. Общо свободните бройки за трите факултета са 100, в специалностите - „Физика”, „Инженерна физика”, „Ядрена енергетика”, „Физика и математика”, „Медицинска физика”, „Химия и физика”, „Математика” и „Приложна математика”, подчертаха оттам.

Единични незаети бройки, след трето класиране, има и в още 42 акредитирани специалности, но за тях ще се кандидатства с издържан изпит в Пловдивския университет. Общо свободните места за бакалаври – редовно обучение, са 355, а за задочно – 52, каза доц. Козлуджов. Според него има достатъчен брой кандидат-студенти, които са показали добри резултати на предварителните и редовните изпити, но не са приети на трето класиране. За попълване на незаетите места те също трябва да подадат декларации за участие в кампанията до 2 септември.

Във Филологическия факултет има свободни бройки за 9 специалности, като 95 от тях са за редовно обучение, а 32 - за задочно. Общо 29 са незаетите места в „Етнология”, „История”, „Археология”, „Социология” и „Философия” на Философско-историческия факултет. Във Факултета по икономически и социални науки има свободни само 16 бройки и то за специалността „Политология” в редовната форма на обучение, казаха от висшето училище.

Редовно 34 места и 4 в задочно остават незаети в 8 специалности на Педагогическия факултет, сочи справката на висшето училище за прием през новата учебна година. Биолозите ще класират допълнително 56 кандидат-студенти в специалностите „Молекулярна биология”, „Екология и опазване на околната среда”, „Биология”, „Бионформатика”, „Екология на биотехнологичните производства” и „Биология и химия”.

С положен изпит в Пловдивския университет ще се кандидатства за попълване на свободните бройки и в някои специалности на Химическия факултет и Факултета по математика и информатика. Те са за „Химия”, „Компютърна химия”, „Информатика”, „Бизнес информационни технологии” и „Математика и информатика”, обясниха от „Учебен отдел”.

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно след редовните изпити за „Актьорство за драматичен театър”. Традиционно те се провеждат в три кръга – на 17, 18 и 19 септември, и се приемат 15 бакалаври.

За други две специалности – „Джаз и поп изпълнителско изкуство” и „Музика” има обявен допълнителен прием, като документите се подават до 17 септември, а кандидатите се явяват на изпит на 19 септември.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.