Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
На столипиновци ще им се стъжни, ако блокират града на 6 септември
31 Август 2009
Зам. кметът по обществения ред и сигурността Руси Панчев в отговор на заплахите на Яшар Асан
Руси Панчев
Руси Панчев

Общинският съветник от ДПС Яшар Асан заплаши с блокади възловите артерии в Пловдив навръх празника на Съединението по време на рехавия митинг в Столипиново в събота. На същия митинг Яшар Асан поиска и оставката на зам. кмета по обществения ред и сигурност Руси Панчев.

Да припомним, Яшар Асан е съветникът, който преди време буквално пет минути преди края на общинска сесия и след като репортерите бяха напуснали, предложи драстично увеличение на заплатите на общинските съветници. Мотивацията му беше, че трябвало да има какво да отговори, когато жена му го пита къде ходи. Наскоро пък той вдигна сватба на сина си за 50 000 лева, сред гостите беше и Ахмед Доган. Въпреки този непостижим за повечето хора харч, в словото си на митинга в събота Яшар Асан сподели потресаващия факт, че заедно със цялата си челяд бил принуден да ходи по нужда на улицата, защото на седмия етаж на блока, в който живее в Столипиново, нямало вода сутрин.

След като посъветва жителите на Столипиново да си направят един съботник, вместо да вдигат митинги и да искат оставки, зам. кметът Руси Панчев се ядоса на безотговорните заплахи, излезли от устата на общинския съветник и предупреди, че ако ромите предизвикат безредици на празника на града, ще срещнат сериозен отпор. Той каза това по Дарик радио. За възможните безредици вече са уведомени и Дирекция "Полиция" и ДАНС.

Няма да позволя да се заплашва обществения ред с подобни провокации, категоричен бе Панчев. Според него протестът, който общинският съветник от ДПС Яшар Асан организира в събота, е част от предизборната му кампания. Над 200 души се събраха на площада на ул. "Елба" в ромския квартал в събота. Те настояваха местната власт и правителството да вземат спешни мерки за подобряване условията на живот в махалата. Те заплашиха, че ако не им се обърне внимание, ще започнат масови протестни шествия и митинги. Ще им се стъжни, ако предприемат блокиране на улици, заключи зам.-кметът по сигурността.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

бай Пешо
01 Sep, 2009 | 12:21

Тъй, тъй, ама поразкарайте на пълна газ бетеерите на жандармериятаиз Столипиново.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.