Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ще прекрояват партийните имоти под наем от общината
31 Август 2009
От 42 раздадени помещения само 29 се използват по предназначение, останалите развиват стопанска дейност
Славчо Атанасов
Славчо Атанасов

Кметът Славчо Атанасов ще прекроява цялата база от помещения, отдадени от общината под наем за партийни клубове. Проверка показала, че от предоставените на партиите 42 помещения само 29 се използват за клубове. Останалите развиват стопанска дейност като кръчми или друг вид заведения. Такова преотдаване на помещенията е забранено, но ръководствата на партиите намирали вратичка в закона и сключвали договори с фирми за съвместна дейност и така в клубовете цъфват кръчми.

 Такъв е случаят с ресторант "Сентрал парк" в Цар Симеоновата градина, който е бил клуб на СДС. Като клуб наемът е 50 ст. на кв. м. Като ресторант сумата също е символична, тъй като се плащат 25% от тарифата, която общината събира, когато дава помещение за такава дейност. Това в абсолютния център е в пъти под пазарните тарифи за наемите.

Преразпределението се налага още и заради това, че с клубове разполагат политически сили, които не са парламентарно представени и не са получили над 1% от гласовете на последните избори, както се изисква по закон. Такива се оказали половината от 14-те партии, които държат общински помещения.

Сред тях са ВМРО и НДСВ, за които кметът е натоварил юристите да установят дали спечелените места в европейския парламент покриват изискването на закона. Други партии имат много клубове, пък малко депутати и затова броят на помещенията ще се редуцира. "Ще постъпя справедливо към всички", обеща кметът Атанасов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

teomil
31 Aug, 2009 | 10:06

НОВА ЗАКОНОВА РАМКА ЗА МАФИОТИТЕ ИМА ЛИ??? КОГА МАФИОТИТЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ РЕАЛНИ НАКАЗАНИЯ ЗА РЕАЛНИТЕ СИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ???КОЛКО ОСЪДЕНИ МАФИОТИ ИМА ??? БОЙКО, КАКВО ПО-ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗВЪРШАТ ДОГАН-сергей,сава,ангелов, СИМЕОН-крадеца, СерГЕЙ-ибрика И СВИТИТЕ ИМ ЗА ДА ВЛЕЗНАТ В БЪЛГАРСКИЯ ЗАТВОР???? НЕ ИМ ИЗПИСВАЙ ВЕЖДИ, А ИМ ИЗПИШИ РЕШЕТКИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЗАТВОР! НАРОДЪТ ИСКА РЕАЛНО НАКАЗАНИЕ ЗА РЕАЛНИТЕ ИМ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ , ВМЕСТО ДА ПОДПИРАТ БАНКИТЕ НА ПАРЛАМЕНТА И СПОКОЙНО , БЕЗНАКАЗАНО И ПОДИГРАВАТЕЛНО ДА СИ ХАРЧАТ ОТКРАДНАТИТЕ ОТ НАРОДА ПАРИ!ОК?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.