Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдив ще приеме още 100 000 тона софийски боклук
24 Август 2009
Това бе съобщено на съвместна пресконференция на кмета на Пловдив Славчо Атанасов и областния управител Иван Тотев

Кметът на Пловдив Славчо Атанасов е поел ангажимента пред правителството Пловдив да приеме още 100 000 тона софийски боклук. Това бе съобщено на съвместна пресконференция на кмета на Пловдив Славчо Атанасов и областния управител Иван Тотев. В замяна на това правителството ще предостави на община Пловдив 14,5 млн. лв. за изграждането на транспортния обект "Модър - Царевец" - 4,3 млн. лв. за почистването на поречието на река Марица и около 10 млн. лв. за рекултивацията на сметището в Цалапица.

Кметът Славчо Атанасов определи сделката като изключително важна за Пловдив, а договореностите са били постигнали след среща със зам.-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева. Решението за приемането на столичните бали боклук трябва да мине и през Общинския съвет на Пловдив, където управляващото мнозинство е основно от ВМРО и БСП. Кметът Славчо Атанасов е разговарял с временния лидер на социалистите в Пловдив – бизнесменът Георги Гергов, който е нарекъл договорката "изключително добра сделка за Пловдив".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.