Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес започва изплащането на социални помощи
20 Август 2009
75 000 души в Пловдив разчитат на тези пари, закъсняха малко

От днес до 28-ми юли ще се изплащат социалните помощи за месец юли и това ще става на гишетата в пощенските клонове. Хората, чиито помощите се привеждат по дебитни карти, ще си ги получат най – късно до 27-ми – 28-ми август – Това съобщи пред Радио Пловдив Калина Качелова – началник отдел „Социална закрила” в дирекция Социално подпомагане – Пловдив.

 По данни на социалната дирекция само в Пловдив социални помощи получават близо 75 хиляди души. Калина Качелова обясни, че реално няма забавяне в плащането на помощите, тъй като по закон всички помощи се изплащат в рамките на следващия месец. Обикновено до сега плащанията са се извършвали до 25-то число на месеца, но сега плащането е пуснато малко по – късно, но пак ще приключи в рамките на крайния срок.

 От дирекция „Социално подпомагане” съобщиха още, че в Пловдив вече е приключила проверката за отпускането на помощите за инвалиди. Осъществили са я представители на Инспектората на Агенцията за социално подпомагане, заедно със здравни инспектори. Проверките са били както по домовете на гражданите, ползващи тези средства, така и в службите за социално подпомагане, където прецизно е прегледана документацията.

„Има установени нарушения, но все още не може да се каже от какъв характер и с какви размери са те.” – обяви Калина Качелова. Тя уточни, че трябва да пристигне писмен протокол от Инспектората на Агенцията за социално подпомагане, за да бъдат оповестени резултатите от тази проверка.

Качелова допълни, че са били проверявани вече отпуснатите и получени помощи за инвалиди. Що се отнася до получаването на помощи за отопление, Качелова обясни, че нов момент е само начинът на изплащане на помощите. Периодът за подаване на молбите и условията за отпускането на помощите са същите. Променя се само изплащането на помощта от 276, 15 лева за отопление – то ще е на два пъти – за периода до Нова година и за периода от Нова година до март.

Радио Пловдив


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.