Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тодор Петков предаде днес печата и ключа на Областната управа на Иван Тотев
17 Август 2009
Новият областен няма да иска предсрочни кметски избори за Пловдив, въпреки заканите преди изборите

Броят на заместниците, с които ще работи новият областен управител на Пловдив Иван Тотев, бе намален още веднъж. При встъпването си в длъжност градският лидер на ГЕРБ обяви, че те ще бъдат не трима, а само двама. Решението било взето на най-високо партийно ниво.

 Тотев потвърди, че юристът Георги Игнатов, който е начело на структурата на ГЕРБ в пловдивския район „Източен” със сигурност ще е единият от двамата. Второто име ще стане ясно до няколко дни и ще бъде номинирано от областното ръководство на ГЕРБ. Неофициално се коментират Красимира Александрова, шеф на партията в Първомай, и секретарят на ГЕРБ в Карлово Розалин Петков.

Иван Тотев ще може да подписва документи като областен управител от четвъртък, когато окончателно ще е освободен като депутат. В сградата на Областната администрация той пое поста от досегашния губернатор Тодор Петков. Двамата не си размениха подаръци, а съвети и информация, по техните думи. Сутринта те бяха на четири очи в кабинета на областния за половин час.

Петков каза, че е посъветвал Тотев да не се пренебрегва проекта „Въча”, въпреки че е нисколиквиден. Двамата обсъдиха и предстоящото създаване от „Ситиплан” на Районна устройствена схема. Това е нещо като общ устройствен план за общините Пловдив, „Родопи”, „Марица”, „Куклен” и „Садово”, разясни Тодор Петков.

 Иван Тотев, който още веднъж увери, че ГЕРБ ще работи и законодателно за създаването на такива агломерации, като подчерта обаче, че според него структурата на пловдивската община не позволява да се управлява такава голяма територия. Противно на следизборните си изказвания, Тотев категорично заяви, че ГЕРБ в Пловдив няма да работят за извънредни кметски избори.

Радио Пловдив


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.