Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Рок- легендата Джон Лорд открива с концерт Есенния салон на изкуствата
14 Август 2009
Богата и разнообразна е програмата в рамките на два месеца за ценителите на всички изкуства
Джон Лорд сега...
Джон Лорд сега...

...и преди 40 години като солист на Deep Purple

С концерта на рок-легендата Джон Лорд на 1 септември в Пловдив започва Есенният салон на изкуствата. В рамките на традиционната проява, която продължава до 31 октомври, са театралните фестивали "Сцена на кръстопът" и кукленият "Двама са малко, трима са много", телевизионният "Златната ракла", филмовият "Златният ритон" , Фестивалът на китарата, на магическото изкуство, на рока, Националните Есенните изложби, Пловдивските Джаз-вечери. В програмата са включени и седмица на фотографията и съвременното изкуство под надслов "Виж ме". За пръв път в Есенния салон ще има лютиерска изложба, реализирана по международния проект " Еуфония 2009".

Джон Лорд, легендата на  Deep Purple, Whitesnake, Paice, Ashton and Lord, The Flower Pot Men, се очаква да пристигне в Пловдив на 29 август и два дни да репетира с музикантите от Оперно-филхармоничното дружество и група "Те". Концертът му на 1 септември ще бъде на Античния театър, цените на билетите са по 30, 40, 50 и 60 лв, вече се продават оживено в касата на площад "Ст. Стамболов"и в Ммюзик център на ул." Рилски метох" №1 Репетициите най- вероятно ще бъдат в Първо студио на Радио Пловдив, най- подходящото място за студийна работа от такъв ранг в града.

Концертът на Джон Лорд ще бъде в две тематични части - авторски парчета и кавърверсии по хитове на Deep Purple. Поантата е  "Child in time". Диригент на оркестъра на Оперно-филхармоничното дружество ще бъде Найден Тодоров.

Английският пианист и композитор е познат на публиката по цял свят с неповторимата си блус-рок Хамънд орган бленда и революционния си стил в съчетаването на рок музика с класически и барокови форми. В Пловдив той ще свири на Хамънд орган, който ще бъде донесен от София.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.