Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Данъчни инспектори- менте обикалят пловдивски магазини
13 Август 2009
НАП припомня как точно се прави проверка, мнозина вече изгоряха

За появата на данъчни инспектори – менте арлармираха от Националната агенция по приходите в Пловдив.

В НАП са получени сигнали от търговци за проверки от данъчни инспектори, които налагали глоби за неиздаване на касови бележки и искали санкциите да се плащат в брой. Това е поводът от Агенцията по приходите да напомнят, че нейните служители работят по строго определени процедури и правила, а всички глоби се плащат единствено по банков път.

 Проверките се извършват задължително от екип от двама души, които се легитимират със служебна карта, на която има цветна снимка и е изписано името и длъжността на служителя на НАП. Само така може да започне една истинска проверка, предупреждават от ведомството. След приключване на проверката служителите на НАП съставят констативен протокол, чийто номер е уникален за цялата страна. Ако е констатирано нарушение, например неиздаване на касова бележка, на нарушителя се съставя Акт. Следва издаване на Наказателно постановление, в което се определя размера на санкцията.

Наказателното постановление се връчва на нарушителя, който има право да го обжалва в законоустановения 7 –дневен срок. Наложената санкция, припомнят отново от НАП, се плаща само по банков път.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.