Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пловдив остава без химн засега
12 Август 2009
Комисията към общината не одобри нито една от предложените 33 композиции
Зам. кметът по културата Георги Шопов
Зам. кметът по културата Георги Шопов

Комисията за излъчването на победител в конкурса за химн на Пловдив, която днес прегледа всички 33 участващи творби, реши да не излъчва победител. По общото и категорично мнение на членовете й, нито едно от предложенията не притежава нужните качества и убедителност, за да бъде химн на град Пловдив.

 Освен комисията по избора, присъстваха и членовете на двете работни групи за текст и музика.
Истината е, че сред предложенията имаше няколко, които заслужават внимание и по принип са добри като композиции. Но като цяло сред тях нямаше такова произведение, което да е достойно за химн. И по тази причина Комисията е категорична, че няма да се прави избор на всяка цена, а ще се търси произведение, което най-пълно да изразява духа и лицето на Пловдив и пловдивчани, коментира зам.-кметът Георги Шопов.

 За предстоящата на 17 септември сесия ще внесем ново предложение до Общински съвет за удължаване срока на конкурса до 31.12. 2009 година и ще очакваме нови предложения. Такова е мнението и на композитора Митко Щерев, на Божана Апостолова и Иван Теофилов, на Веселин Койчев, допълни още Георги Шопов. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.