Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спешно закупен препарат за 56 хил. лева спаси живота на дете
7 Август 2009
Здравната каса не поема разходите, те са за сметка на Университетска болница
Доц. Божидар Хаджиев
Доц. Божидар Хаджиев

13-годишният Стефан Стоянов страда от рядка форма на хемофилия, УМБАЛ „Свети Георги” плаща за лечението му от 5 години

Спешно да се закупят 18 броя флакони от животоспасяващия за 13-годишния Стефан Стоянов препарат – Novo Seven, нареди днес изпълнителният директор на Университетска болница „Свети Георги” доц. д-р Божидар Хаджиев.

Детето страда от рядка форма на хемофилия и, ако не му се влее препаратът, ще го загубим, обясни изпълнителният директор. Стефан се лекува в Детска клиника и днес следобяд ме уведомиха, че е започнал да кърви след изваждане на зъб. Разпоредих веднага да се закупи препарата, защото това е единствената терапевтична алтернатива, за да се спаси живота на момчето, подчерта доц. Хаджиев.

Един флакон Novo Seven струва 3 100 лева, общо за лечението на детето плащаме 55 800 лева, каза изпълнителният директор на Университетската болница в Пловдив. Зная, че основната ми работа е да свивам разходите максимално, но като лекар не мога да рискувам живота на момчето, подчерта доц. Хаджиев. Според него 13-годишният Стефан Стоянов е пациент на Детска клиника от 5 години, но НЗОК не поема разходите по закупуване на препарата. Затова УМБАЛ „Свети Георги” го е лекувала със собствени средства.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.