Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Административният съд спря наредбата за реклама на общината
7 Август 2009
Рекламните фирми се заканват, че ще съдят общината за неустойки

Административният съд е спрял действащата наредба за рекламната дейност на общината.  Решението е от 3 август, когато ОбС в Пловдив отхвърли и предложението на червения зам.кмет Александър Константинов за  нови промени в тарифите за рекламиране  и за разполагане на билбордовете.

Според съда ОбС е превишил пълномощията си като е постановил да се плаща наем и за рекламните надписи по автобуси и самолети. Друг мотив за отхвърлянето на действащата общинска наредба е, че тя не е съгласувана със  заинтересуваните фирми и организации. Общината е в законното си право да обжалва решението в срок от 14 дни.

Сега  юристите на общината се занимават с казуса, тъй като все още не могат да се преценят възможните  последствията. Според шефа на УС на Асоциацията за външна реклама  Венци Иванов, ако ВАС препотвърди  решението на Административния съд, Пловдив ще се окаже във вакуум. Рекламните фирми се заканват, че ще съдят общината за неустойки.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.