Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доц. Божидар Хаджиев смени доц. Илия Баташки начело на Университетската болница
6 Август 2009
Променен е съставът и на борда на най-голямата болница в Южна България
Доц. Илия Баташки
Доц. Илия Баташки

Доц. Божидар Хаджиев

Заради лош мениджмънт е сменен бордът на директорите на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив. На мястото на досегашния изпълнителен директор доц. Илия Баташки е назначен д-р Божидар Хаджиев, който досега ръководеше Първа хирурия в болницата. Хирургът доцент Божидар Хаджиев e и общински съветник от ГЕРБ.

Тричленният борд на директорите се оглавява от д-р Веселин Иванов, който оглавява Дирекцията за управление на кризи в Здравното ведомство. Вторият член на директорите е Костадин Атанасов - финансист също в здравното ведомство.

Мотивът на здравното министерство за освобождаването на доцент Баташки е недобър мениджмънт и огромните дългове на най-голямата болница в Южна България. Оказа се, че борчовете на лечебното заведение са около 36 милиона лева, а не 24 милиона, както твърдеше в официалното изявление преди дни доцент Баташки.

Нещо по-лошо  -  УМБАЛ „Свети Георги" е на първо място по задлъжнялост от всички болници в България. Петима души от „Финансов и държавен контрол" вече правят финансов одит.

Оказа се също, че доцент Никола Ананощев, който бе зам.-директор на УМБАЛ „Свети Георги" на половин щат, не е в ръководната структура на болницата. Бил е освободен скоро от доцент Баташки. 67-годишният лекар вече е шеф само на Онкодиспансера.

 Доцент Хаджиев заяви, че ще разговаря с юристи за изненадващо обявения на 13 юли конкурс за ръководители на 15 клиники и отделения в Университетска. Състезанието трябваше да започне след 13 август. Докторите от УМБАЛ реагираха остро срещу насроченото в най-отпускарския месец препитване.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

диди
22 Jul, 2013 | 01:14

dr.Xadjiev e edin golqm nekadarnik ...i iznudvach na pari ..

меги
23 Jun, 2010 | 15:52

Хаджиев дойде сгръм и трясък на този пост преди 9 месеца сега да си ходи като насран.

хирург
06 May, 2010 | 17:08

Аз съм един от тези наивници гласували за ГЕРБ . Колегите се шегуваха ,че ако партията спечели изборите , Изпълнителен директор ще стане Божо Хаджиев , но никой не го вярваше. Този жалък шут, посредствен и алчен " лекар" - да стане директор и то през мандата на ГЕРБ - АБСУРД , си мислехме . Сега дължа извинение на моите съседи и приятели , които агитирах да гласуват за ГЕРБ , Вие не сте малко - ИЗВИНЯВАЙТЕ ! На гърба на Б.Б. , се метнаха най- жалките боклуци , некадърници, и мошенници в държавата и най вече в Пловдив.

anonimen
08 Sep, 2009 | 23:32

e to ne e taina ce e meca kitka hadziev, a na sestrickata taka i e dobre.
gagno e da te upravlavat meki kitki s meki p....., ama na gerb javno im e dobreq ili na nakoi drug...

теменужка
20 Aug, 2009 | 17:24

От коя планета пада Хаджиев.Добре че,дойде герб на власт да стане и той директор и сега уволнява всичко наред.Той е хиена ,която знае да изнудва хората за пари.

kiki
17 Aug, 2009 | 12:21

kakto se e razvihril hadjiev dali ne6to niama da zamiri6e i okolo nego. Vse pak BOTEV E VELIK POET.

ANONIMEN
08 Aug, 2009 | 23:57

DANO na doc hadjiev ne razbe jena mu kade e razkovni4eto na posta mu. a moje bi na ne ia i e vse edno. ei jeno pitai lubimia si ka kvo pravi s..........

ope
08 Aug, 2009 | 23:51

HUBAV 40VEK E DOC HADJIEV NO ZASHTO OT KUCOTO KAM KIORAVOTO. SEGA NAISTINA NIAMA DA IMA VIKOVE I KRIASACI A EDNO TIHO TIHO, I HAPEVNO OSHCTE MOJE. DAVAI SESTRO , DOKTORE, KOLEGA, I NA 1 MIASTO PACIENTA.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.