Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Последна общинска сесия преди ваканцията
3 Август 2009
Продажба на общински имоти и концесията на стадион " Локомотив" са в дневния ред

107 общински имота – предимно жилища и малки парцели са подготвени за продажба от заместник-кмета на Пловдив Петко Атанасов. Той ги внася за одобрение на сесията днес на Общинския съвет. Целта на сделките е да се запълни част от хазната на града.

В дневния ред е включен списък от 78 апартамента, чиито наематели са подали документи за закупуване по общия ред, също 18 квартири от така наречения ведомствен фонд.

Пред Радио Пловдив председателят на групата съветници на ГЕРБ - Дани Каназирева заяви,че жилищата трябва да бъдат продадени по цени към момента, когато имащите право да ги закупят са подали молбите си. Според нея хората нямат вина за забавянето от страна на администрацията.

 Освен сделки с имоти, последната преди лятната ваканция сесия ще реши и концесионера на стадион "Локомотив". На 25 май бе обявен единственият желаещ да поеме концесията - ПФК "Локомотив" с президент Галя Топалова. Представената оферта не само отговаря на всички условия, но и предлага с половин милион повече от заложеното изискване за 9 000 000 лв. инвестиции. Концесията е за 30 години, а вноската е 36 000 годишно, но не по-малко от 130 минимални работни заплати.

Заместник-кметът по икономиката Александър Константинов ще внесе изменение на Наредбата за определяне на местните такси и цени на услугите на територията на Пловдив. Там се иска 150 лева за разглеждане на документи за разрешителн режим за удължено работно време.


Общинарите трябва да определят напр. и такса от 30 лева за погребан домашен любимец на траурен парк „Рогошки шосе”.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.