Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Клоунът Кени прави нов пловдивски театър
30 Юли 2009
Ще се играят куклени пиеси за деца, ще има вечерни и дори нощни представления
Клоунът Кени се подвизаваше в центъра на Пловдив
Клоунът Кени се подвизаваше в центъра на Пловдив

Нов пловдивски театър ще радва почитателите на Мелпомена от втората половина на септември. Той ще се казва "Hand" (от англ. ръка - б.а.) и ще се помещава в бившия Техникум по обществено хранене. Там трупата от десетина актьори, сред които и един ученик, е наела помещение от 60 кв. м., собственост на еврейското дружество "Шалом".

"Преустройваме бивш кабинет по химия, висок 6 метра. Сцената ще е 24 кв.м. и ще е осветена от два реда прожектори, а останалото е залата за зрители", обясни един от инициаторите за създаването на новия театър Ивомир Игнатов, по-известен за пловдивчани като клоуна Кени. Коридорът ще е на два етажа, в които ще има фоайе, гримьорни, ателие, осветителен кабинет и зала за чакащи артисти.

За създаването на театъра са помогнали със средства, материали и труд десетки фирми и общественици от страната. Основен спонсор на "Hand" ще бъде компанията "Новиз" на Любозар Фратев. До момента в създаването на театъра са инвестирани 29 000 лв. без седалките за зрители и дограмата.

Денем от 10 до 18 ч в театъра ще се играят куклени представления за деца и кратки матинета, вечерното представление ще започва в 19,30, а в 21,30 ще има и нощни спектакли. За деца билетите ще са 5 лв., но ще има отстъпки при повече посещения. Входът за възрастни ще е от 6 до 15 лв., като най-скъпите билети ще са за спектакли с известни гастролиращи актьори. Първото представление ще бъде "Предателят" на Бертолт Брехт. Пиесата ще се играе на 15 септември.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.