Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оставиха пияния грък с 50 000 фалшиви евро в ареста
28 Юли 2009
Според защитата, той намерил торбата с парите малко преди да ги разпилее под носа на полицаи
Подсъдимият Николаос с адвокатката си Радост Караиванова
Подсъдимият Николаос с адвокатката си Радост Караиванова

Окръжният съд остави в ареста гръцкия гражданин Николаос Агекахаис, който в петък сутринта пиян разпиля под носа на полицай в центъра на Пловдив над 50 000 фалшиви евро. Прокурор Божидара Попова поиска най- тежката мярка, мотивирайки се с тежестта и обществената опасност на престъплението, за което се предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода. Върху решението на съда не повлия и новината, че вчера в Гърция съпругата на Николаос е родила третото им дете.

Историята е следната - сутринта на 24 юли мъжът, очевидно пиян, е поискал цигари от жандармеристите пред БНТ- Пловдив, те го насочили към близкото чейндж бюро. Роден в Казахстан, Николаос говорил с тях на руски език. Обменил банкнота от 50 евро, истинска, за да си купи цигари. Състоянието му обаче било толкова явно, че жандармеристите повикали полицаи от Второ РПУ, за да го отведат в изтрезвителя. Тогава Николаос хвърлил на земята увита като пакет черна найлонова торбичка, която преди това притискал към тялото си. На земята се разпилели банкноти евро, както се оказало при преброяването - 500 по 100 евро и 13 по 200. Гъркът бил задържан и обискиран, у него намират видитка на 52 годишния пловдивчанин Георги Узунов. За същото престъпление - фалшива валута, срешу него вече било образувано досъдебно производство от софийска прокуратура, днес в столицата се гледа мярката му за неотклонение.

При голям медиен интерес днес се гледа делото срещу Николаос, адвокатката му Радост Караиванова настояваше пред съда, че клиентът и не знаел, че парите са фалшиви. Тя обясни, цитирайки клиента си, че той бил намерил торбичката малко преди да срещне полицаите и след като цяла нощ е пиянствал на седалките пред Общината.

 "Моят клиент е срещнал дядо Мраз, но много скоро черна котка му пресякла пътя", обясни ситуацията адвокатът пред журналисти.

Решението на Окръжен съд ще бъде обжалвано пред Апелативен съд на 4 август от 10 часа.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.