Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ВАС потвърди дисциплинарното уволнение на главния юрист на общината
27 Юли 2009
Цветан Варимезов бе уволнен заради скандала с общинското дружество " Ритонquot; EАД

Със свое решение от 24.07.2009 год. Върховният административен съд  постанови, че дисциплинарното уволнение на главния юрист на община Пловдив  Цветан Варимезов е било законосъобразно.

От мотивите на съда става ясно, че „безспорно се установява, че в качеството си на главен юристконсулт на община Пловдив Цветан Варимезов нарушава служебните си задължения, като не предприема действия по защита интересите на общината и  не уведомява ръководството  и прекия си ръководител, по предприети изпълнителни действия на частен съдебен изпълнител”. Във връзка с това бездействие се променя собствеността на общинското дружество „Ритон” ЕАД и се нарушават интересите на община Пловдив.

Ще припомним само, че със  заповед на Кмета на Пловдив Славчо Атанасов от 20.10.2008 год. бяха прекратени  служебните  правоотношения на юриста, след което той обжалва пред Пловдивския административен съд заповедта на Кмета Славчо Атанасов. Решението на Върховния административен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.