Факти, Анализи, Коментари
   14 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ВМРО- БНД с остра декларация против изтриването на надписа от Джендем тепе
27 Юли 2009
Не си играйте с паметта на ВМРО, г-жо Петрова, всички алпинисти на света не могат да я заличат

По повод изнесената информация относно намеренията на кметицата на район Централен в град Пловдив Райна Петрова да премахне надписа ВМРО и изображението на българското знаме, намиращи се на Младежкия хълм, от ВМРО- БНД излязоха с декларация, в която се казва следното:

" Надписът и знамето датират от 10 години и са в чест на организацията, проляла кръвта на хиляди свои членове в Илинденско- Преображенското въстание и във войните за обединение на българите и България. Имената на хиляди хора дали живота си за родината, стоят зад тази абревиатура, за да напомнят на всички пловдивчани героичното и самоотвержено дело. Историята доказва силата и значението на ВМРО. С недоумение научаваме, че този символ „дразни” гражданите на Пловдив. Подобни сигнали не е имало в продължение на 10 години и това, че именно сега се появяват такива, звучи твърде неправдоподобно.

 От ВМРО- БНД призоваваме г-жа Петрова да насочи усилията си в благоустрояването на града, към наистина съществени и важни неща. С 10 000 лв. може да се извърши така належащият ремонт на някои улици в района, на площадки, които са занемарени от дълго време или са превърнати в паркинг, за възстановяването на пешеходни пътеки и редица други СЪЩЕСТВЕНИ за битовите нужди на живущите в района пловдивчани.
 Призоваваме г-жа Петрова също така да се занимае и с премахването на редица други надписи по сгради и подлези, а не да действа политически и нецелесъобразно. При наличието на безбройни надраскани сгради и стени в района, на г-жа Петрова й пречи конкретно надписът ВМРО.

Също така призоваваме г-жа Петрова да обръща внимание еднакво на всички жалби на граждани, не само на тези, които са угодни на политическите й цели. Имаме информация, че жалби за ремонт на улици, за разбити тротоари и спирки, за необезопасени строежи и редица други неуредици в района, които застрашават реда и сигурността на гражданите не са разгледани от кметство Централен и най- вероятно отлежават в нечие бюро."


 "Не си играйте с паметта за ВМРО, г- жо Петрова!", завършва декларацията.  "Всички алпинисти на света не биха могли да я заличат."


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.