Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Овергаз Юг" АД прогнозира 33% ръст в консумацията на природен газ от стопанските си клиенти
23 Юли 2009
3000 са газифицираните домакинства сега, обществените сгради са 318, а промишлените предприятия – 71

„Овергаз Юг” АД, дъщерното газоразпределително дружество на Овергаз, което доставя синьо гориво на територията на Асеновград, Първомай, Пазарджик и Пещера, прогнозира 33% ръст в потреблението на природен газ от клиентите си в стопанския сектор през 2010 година. Очаква се промишлените потребители да повишат консумацията на синьо гориво до над 20 милиона кубически метра.

Същевременно разходите за енергия на настоящите стопански клиенти на „Овергаз Юг” АД продължават да намаляват. През третото тримесечие на 2009 година те ще икономисат малко над 1 милион лева, заради спада на цената на природния газ от 1 юли с 33.14%. В зависимост от индивидуалния си тарифен план, крайните потребители на газовото дружество от стопанския сектор плащат между 5,7 и 7,9 стотинки за един киловатчас енергия, произведен с природен газ. Същото количество енергия, произведено с мазут, струва 8,1 стотинки, с електричество – 14,8 стотинки, а с нафта – 18,9 стотинки.

В момента „Овергаз Юг” АД има близо 3400 клиенти. 3000 са газифицираните домакинства, обществено административни сгради са 318, а промишлените предприятия – 71. Най-новият стопански потребител на компанията е първата метанстанция на „Сигмагаз” в Асеновград. Тя бе присъединена в началото на юли 2009 година и се очаква да потребява между 4 и 6 милиона кубически метра природен газ годишно. Газификацията на два други обекта – супермаркетът от търговската верига Била в Пещера и метанстанцията на OMV в Пазарджик също ще допринесат за ръста на консумацията на синьо гориво в стопанския сектор на „Овергаз Юг” АД.

Дължината на изградената газовата инфраструктура в Първомай, Пещера, Асеновград  и Пазарджик е 196 километра. Тя достига до над 15 300 домакинства в региона и им дава възможност да се възползват от предимствата на екологичното и евтино синьо гориво.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.