Факти, Анализи, Коментари
   16 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Алпинисти ще заличават надписа "ВМРО " на Джендем тепе
23 Юли 2009
Операцията ще струва 10 000 лв, почистването ще започне до края на месеца

След месеци спорове и най- вече след загубата на ВМРО на два избора, кметицата на район Централен Райна Петрова пристъпи към конкретни дейности за изтриването на двата надписа на Джендем тепе.

 Кметицата на район "Централен" е подписала договор с бригада алпинисти, които ще изчегъртат боята от скалите. Заедно с надписите оттам ще бъде заличено и изображението на българското знаме. "Така ще покажем, че тепетата са защитени природни територии и никой няма право да драска по тях", обясни Петрова.

Цената на изличаването на надписите "ВМРО" и националния флаг от скалите е 10 000 лв.

Почистването на тепето ще започне до края на месеца и ще отнеме не повече от седмица, смятат в "Централен". След като преди няколко месеца Петрова обещала да ги изтрие, граждани редовно я спирали по улиците да питат кога ще свърши работата.

"Изчаках да минат изборите, за да не ме обвинят, че работя срещу тази политическа партия", каза Райна Петрова, която е член на ГЕРБ и бивш член на ВМРО.

"При положение, че район "Централен" има огромни проблеми, това да се занимава с ВМРО е нищо повече от евтин политически реваншизъм. Пожелавам успех на Петрова", коментира съветникът от ВМРО Слави Георгиев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.