Факти, Анализи, Коментари
   15 Май 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Полицай простреля психично болен в опасно състояние
20 Юли 2009
40 год. мъж заключил родителите си и отправял закани за убийство и палеж в Асеновград

Мъж бе прострелян в дома си в Асеновград от полицай, който е действал в условията на неизбежна отбрана.

Вчера в 22.50 часа в РУ-Асеновград е бил получен сигнал от гражданка, че 65-годишният й съсед вика за помощ от къщата си и търси съдействие от полицията. Пристигналият на място автопатрул е установил, че 40-годишният С.Д., който е с психични отклонения, е заключил родителите си в стая на приземния етаж в жилищна сграда на ул.”Асеница” и отправял закани за убийство и палеж.

Той категорично отказал да изпълни полицейските разпореждания да отключи вратите и да излезе на улицата за изясняване на случая и започнал за отправя закани и обиди срещу служителите на реда.

На място пристигнал още един полицейски служител, който направил втори опит за контакт с асеновградчанина. С.Д. отново се заканил, че започва да пали жилището. Тогава се наложило се полицаите да изкъртят две врати, за да стигнат до разбеснелия се мъж.

 При опит да влязат в стаята, където е той, С.Д. ги посрещнал с нож. Полицаите предупредили мъжа, че ще употребят оръжие, но С.Д. продължил нападението си.

Произведен бил предупредителен изстрел със стоп патрон, при втория опит да бъде задържан, С.Д. хвърлил ножа си срещу полицаите и веднага след това ги нападнал с брадва.

Отново били произведени предупредителни изстрели във въздуха и когато С.Д. предприел ново нападение с брадвата, насочвайки удара към главата на единия от полицаите, той е бил прострелян в корема. Пострадалият е настанен в болница.Той е в много тежко състояние и е с опасност за живота. След операция по спешност е настанен в реанимация. Има пробити на 28 места черва и пробит панкреас.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.