Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бягай!!!
Иван Иванов - 10 Юли 2008
И какво да правиш тук. Да гледаш как животът минава, сякаш не си го живял. Да чувстваш всеки ден

Ако си млад и интелигентен, ако искаш да имаш добро образование, да правиш кариера, да постигнеш професионални успехи, твоят труд да бъде ценен и справедливо заплатен, да живееш нормално и щастливо, ако...
 
Изходът е ясен.

Бягай! Бягай далеч отттук. Напусни България. Веднага, без съмнения и угризения, твърдо, решително, смело. Отиди там, където няма комунизъм. Живей в свободно общество.

Тук няма и няма да има промяна. Тук няма и няма да има демокрация. Тук няма разбиране, няма милост. Тук има насилие, грубост, простотия, отчаяние, скотска бедност, безизходица. Тук вече я няма България. Тук е Социалистическият Мутрочалгастан. Тук е така и така ще бъде...

И какво да правиш тук. Да гледаш как животът минава, сякаш не си го живял. Да чувстваш всеки ден и час как надеждите се превръщат в илюзии. Безсмислено да страдаш и още по-безсмислено да псуваш. Да даваш толкова много и да получаваш толкова малко. Да слугуваш, да робуваш, да търпиш безропотно...

За двадесет години „демокрация” над един милион българи възприеха тази философия и заминаха. Някои се върнаха, но повечето останаха...

А тук стана още по-зле...

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
19 Jul, 2008 | 08:58

Пилате,цяла вечност да си миеш ръцете - НЯМА да ги умиеш! И го доказваш...ако ти си животно,други обичаме Христос.

vulgar
19 Jul, 2008 | 08:54

Чудя се КОЯ бих прдпочел да ПОДТИСНА повече-дали Псевда или Надежда...май и двете,ако имат сестри,нека и тях опитам

Чалгю Мутрагениев
15 Jul, 2008 | 00:03

Тъмносин .... е цветът на.... бития! Гадно е обаче, когато на някой и мозъкът му стане син... червен... жълт-одрискав.... все цветовете през които минават получените от бой хематоми!


Тъжното е че на мнозина и мозъците им са станали като.... хематоми след побой!!! ( но тук мутри и чалги нямат никакво отношение)

Браво на Надежда!!! Но пък.... как искате да са смели хората след 150 поне "неразкрити поръчкови убийства"???

Весел-Тъжен
14 Jul, 2008 | 04:33

Както казва Надежда: - Може би по-добре е да застанеш насреща пред предизвикателството и да се пребориш за да останеш на мястото си.
............... Тъжното обаче е че малцина се осмеляват ....затова и броят на Българите в Родината ни намалява! А и пишман политиците ни не само че гонят всичко по-кадърно и "мислещо", ами забраняват на 2 милиона етнически българи от Бесарабия и Крим... да се приберат в прародината си!!!
.............. Пък и пишман-медиите ни не смеят нищичко смело да напишат!!!.....( освен "сълзливи" есета.... че "май е по-добре ... дА БЕГАМЕ?!?!)



Надежда
11 Jul, 2008 | 22:28

Не съм на възраст да бягам,защото повечето от живота ми мина в България.Но моите деца са интелигентни,умни и способни.За съжаление единственото място,където има що годе условия за реализация е в София и те са там.Работят в чужди фирми,които им плащат като в Европа,а имат и приятелска среда,занимания и са доволни.За да отидеш в чужбина трябва да си като щрауса,който заравял глава при опастност,но тя не преминава от това.Може би по-добре е да застанеш насреща пред предизвикателството и да се пребориш за да останеш на мястото си.Последните години бях в чужбина,в Австрия,Германия и видях как новите ми познати се изненадаха на снимките,които им показах на къщата ни,градината,на децата ми и най-много ме засегна учудването им,че сме БИЛИ КАТО ТЯХ! Какво повече да прибавя,бягайте,но с голям труд трябва да се доказвате,че сте КАТО ТЯХ!А иначе наистина ще трябва доста да почакаме и тук да станем КАТО ТЯХ,но трябва да дадем своя принос,а не да бягаме от отговорност,това е най-лесният начин на страхливците за справяне с трудностите .Който може да успее и в България,може да успее и в чужбина,обратното също е вярно.

Псевда Емигрантова
11 Jul, 2008 | 18:37

Да се вглеждаме повече в себе си, ако търсим хармония в живота си. Що се отнася до системата и обществото- имаме правото да изискваме справедливост и задължението да живеем справедливо.
Не съм заминала по ..... хайде да кажем- сантиментални причини и не съжалявам. Това е моят избор. Често съм ядосана и подтисната от обективната реалност тук, но не се чувствам нещастна заради нея. Емигрирам почти всеки ден, поне за няколко часа- игнорирам света около мен и се отдавам на света в мен. Ако успея него да изградя, ще помогна и на външния свят. Това е Авторе, всичко започва от нас. На добър път.....




Тъмно син
11 Jul, 2008 | 17:07

Чалгю Мутрагениев, светът е цветен, не е като твойто съзнанийце: бяло,бяло почти прозрачничко.

Тъмно син
11 Jul, 2008 | 12:33

Никой нормален не иска да живее в България? И причината е проста: боклуци като Чалгю, Мутрю, Вулгар, Емилчо Калненцето. Докато има такива кретени са в България нищо хубаво не ни очаква.

ТNТ
11 Jul, 2008 | 02:15

Винаги ще съжалявам, че не се махнах докато бях млад. Съветвам всички млади да напуснат. И на никой да не му пука. Ей авторе искаш да се чувстваме виновни, защото искаме да напуснем. Ти си стой, а остави хората, вместо да им внушаваш комплекси за вина. Бягайте !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BG
10 Jul, 2008 | 15:48

This is a wonderful country - беше възкликнал Клинтън при идването си в България, Конди вчера каза, че сме преживели бум и това е напълно вярно съвсем в буквалния смисъл на думата. Бумът се състои в това, че хората тук всячески се опитват да превърнат страната от рай в ад и пустиня понеже от столетия робство сме забравили, че България е наша държава и се управлява от българи(...е не всички), а не от чужд владетел. За ентусиастите и наивистите ще кажа, че с манталитета на хората борбата е дългогодишна и ще минат поколения докато се нормализира човешкото съзнание след десетилетия комунизъм. Жалко е че трябва да се живее в тази башибозушка атмосфера. Но в обществото да се търси хармония и щастие и без това е кауза пердута.

митко
10 Jul, 2008 | 14:28

Всеки смотаняк,който неможе да се реализира в българия бяга. Хора от чужбина идват при нас да правят бизнес и да живеят, защото имаме най-красивата родина на света ,запазена и до днес с цената на много пролята кръв и мъка на нашите деди.Смотаняците, който немогат да си оправят живота в БЪЛГАРИЯ ще си останат смотаняци навсякаде!!Писателя натази статия се хващам на бас, че е поредният млад къдрав мислещ себеси за гений , който неможе да се реализи в БЪЛГАРИЯ, защото някой му пречи или не го оценяват по достоинство. ПИСАТЕЛЮ погледни се не е толкова страшно ,намери себеси и ще успееш!

silvestri
10 Jul, 2008 | 12:02

И как точно си го създала този рай тук в България? Сред калта, дупките, мръсотията, непрестанния тътен от различни машини по строежите, сред бездомните кучета, на които е страшно да гледаш - кое без крак, без око, сред конските каруци на циганите дето ребрата на конете се броят? Сред нарастващия брой на циганите и тяхното абсолютно нежелание за интеграция и каквото и да е сътрудничество, отказ за обучение и работа. Къде точно си създаде рая и дай ноу хау, за да можем и ние криво ляво да намерим, ако не рай, то поне възможност за нормален живот, живот без нерви, без "отключени" току-що алергии и болести от мръсотията на околната среда и въздуха.

haily
10 Jul, 2008 | 12:00

аз подкрепям автора на 100% .
тука да се живее е вече геройзъм или мазохизъм.
нека останат само ромите за поне 5 години,без нито един българин, тука и се види какво значи България вече.

gerryqu
10 Jul, 2008 | 11:17

Автора, а ти защо си още тук? И защо предизвикваш такива дискусии? НСе е ли, понеже не искаш това да е истина? Защото изразената от теб теза е именно тази, която група сиви кардинали ни внушават. Колкото повече млади и интелигентни хора бягат от страната, толкова по-малко вероятно е някой да промени статуквото им на несменяеми (поради простата причина, че ги няма младите, интелигентни и амбициознти родолюбци).
Бягайте! Мишките първи напускат кораба. Аз пък съм намерила начин да създам своя рай тук, в България!

Pilat_Pontiiski
09 Jul, 2008 | 18:44

Човек е единственото животно, което променя околната среда, а не се приспособява към нея.Значи човекът във величието на своите възможности , може да изиграе еволюцията, а не може да се справи с една бандидстка, корумпирана балканска държава? Не може вечно да се бяга от трудностите. Вместо да бъдат евтина работна ръка в чужди държави, все повече млади хора ще предпочетат да останат и да се борят, защото статукво, от което се облагодетелства само малцинството, не може да продължава дълго. Правилата на играта ще се променят кардинално, толкова по-бързо, колкото младите хора се осъзнаят и разберат, че имат избор дали да търпят или да променят сегашния ред.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.