Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Социалистически Мутрочалгастан
Иван Иванов - 30 Юни 2008
Грамадни мерцедеси и BMW-та, тлъсти вратове на анаболни хуманоиди...

“Преходът” роди два емблематични за съвременна България социални феномена – чалгата и мутрите. Трябва да признаем, че наченки на подобни явления имаше и преди десети ноември. Но това беше, така да се каже, ембрионално развитие. Именно преминаването от зряло към още по-зряло социалистическо общество създаде необходимите предпоставки за тяхното раждане и изключително успешно развитие.

През тези вече двадесет години чалгата и мутрите навлязоха в неимоверно задълбочени и сложни взаимоотношения. Мутрите откриха в чалгата най-съкровените си чувства и мисли, въжделения и пориви. Там те намериха своя естетически и културен рай. Чалгата, от своя страна, получи от мутрите толкова важната финансова и социална подкрепа. Така насилието се сля с пошлостта, простащината – с лошия вкус. Формира се новото лице, новият облик на България. България се превърна в Социалистически Мутрочалгастан.

Грамадни мерцедеси и BMW-та, тлъсти вратове на анаболни хуманоиди, откровено глупави лица на безвкусно, но богато облечени мутреси. И, разбира се, сърцераздирателни истории за бармани, майстори, лъвици, тигрици, сърца, очи, рибари, пъдари, митничари, банани, салати, ракии, ичкии, пищови, тон’клони, мон’клони, кас’тофони, мас’тофони и т.н, и т.н...

Преди пет-шест години водещи интелектуалци предвещаваха логичния и напълно закономерен край на чалгата и мутрите. Естествено чалгата не загина. Нещо повече – превърна се в утвърден и все по-желан жанр. Жанр с богата история – вече се провеждат ретро чалга партита. Що се отнася до мутрите, те сега са повече от всякога на мода. Докога? Всеки ден и час. Тази история край няма...

Добро или лошо – това е положението. Такива са настоящите възможности на българската демокрация...

Аз бих казал грозно, много грозно и още по-тъжно...

Имате думата.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
03 Jul, 2008 | 07:14

Едно време, един приятел казваше,че робите "не са роби"...ако не го осъзнават. Е, аз осъзнах, че съм заробен от 4ифутите. Жалко за съзнанието ми. Но и Иисус осъзна това! Време е и повече хора да го осъзнаят. Стига са си въобразявали,че НЕЩО им принадлежи! Тогава ще се ОСВОБОДЯТ!..и КРАЙ!!!на 4ифутите

Теменугова
02 Jul, 2008 | 21:17

Бях откровена. Такава съм винаги. Съветвам и другите жени да бъдат такива. Сексуален поздрав!

Теменугова
02 Jul, 2008 | 21:13

За жалост е така. А как ни липсват на нас, истинските българските жени, интелигентните мъжки ласки. Една мутра не може да бъде добър любовник. Много просто, сексът е в мозъка, а той им е още по-малък от ония дребните работи.

vulgar
02 Jul, 2008 | 14:33

Моля ви,не смесвайте някаква наложена действителност с ПРИЧИНАТА за нея...ние просто СМЕ ПРЕВЗЕТИ! Всичко останало/вкл. издънките ни/ са само следствие. АЗ-ВУЛГАРА,НИКОГА/!!!/ нямаше да позволя 4алгата да се шири и благоденства при положение,че има толкова хубави български шедьоври,които 4ифутите пускат само по изключение...а трябва да звучат ПОСТОЯННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vulgar
02 Jul, 2008 | 13:50

първо,4алгата е толерирана целенасочено-да ни О4АЛГАВИ!!!второ,натам е лесно!!! Затова мразят Григ,Вагнер и Глинка...особено Глинка...не се сещате,нали?! Никой от 4ифутските медии не го пуска,защото ТАМ Е БОГ,..а те мразят Бога! А нас искат /и често успяват/ да превърнат в лаещи кучета... Нека не лаем, братя! Нека поговорим!!!

дсб
02 Jul, 2008 | 13:23

Чалгамузиката леко замря, но чалгамисленето или по скоро мутробезмозъчието си остават и сигурно поколения ще минат докато се натрупат повечко мозъчни гънки.

2GooD
02 Jul, 2008 | 13:19

Човека не се ебава, а се опитва да ви демонстрира нещо. И се справя успешно, поздравления за което. Поуката обаче ще трябва да намерите сами.

Имаше една поговорка: всяко стадо си заслужава овчаря ...

и овчаря има още дълго да ни стриже, защото в нашето стадо жарката за свобода отдавна е угаснала (някой хора са се постарали да я угасят) и не виждам как да я подпалим отново (нито Левски, нито Ботев са успели да я разпалят както трябва)

az
02 Jul, 2008 | 11:26

bah maamu. 4e mu se i vruzvat daje. 4oveka si se ebava s vas i vie si mu vervate

Старшината
01 Jul, 2008 | 16:13

Не съм казал, но ще повторя! -Човек се затрива! Даже и името му се променя (както на оня дето стана чрез съда....Манчестер Юнайтед"............ И писано се изтрива! Разкази се манипулират!................................................................
Чутото дори и веднъж, но верно......... обаче остава като дупка в зъба караща езика подсъзнателно да я "обхожда тази дупка"..........................................................


............ а пък и гузната съвест с времето си свършва работата!

( кой ли ще поспре ..... кервана на Али Баба и 40-те разбойници???)

Или пък дългоносите Пинокио-Медии в БГ??


Мутрю
01 Jul, 2008 | 16:10

Ало Китаца.... По кротко! Българските "демуТратични" медии си мъльчат за да не се вдъхновят нещо ..... тукашните тъпи китайско-бачкащи и послушни робове!!!

Китаеца
01 Jul, 2008 | 16:06

А следващото велико есе в БГ-Фактор щяло да бъде на тема: "Социалистически МутроКитай" И щели да ни кажат там ЗАЩО така не се говори за китайските бунтове и запалените партийни и полицейски сгради там след един грозен инцидент?

Инцидентът е...изнасилено и убито 15годишно девойче от СИНА на местен велможа! Малко след това полицията казва че става въпрос за..... самоубийство!!! А чичото на убитата, заради протестите му е.... пребит и убит от ченгетата.

После, възмутените китайци въпреки страха.... нападнали полицейски участък, партийни и административни сгради..... Всичко ставащо било предавано синхронно чрез портативните телефони на стотици демонстранти....ДИРЕКТНО В ИНТЕРНЕТ....... и сензурата не успяла да ги спре!!!

Обаче Китайската цензура е успяла да озапти Българските "демократични" Медии!!!

Чалгю
30 Jun, 2008 | 13:19

Пък за автора на статията ХИЧ ДА НЕ ТЕ Е ГРИЖА!!! ..... наште хора му платиха вече хонорара!!! ( за да не се обърка "да мисли" за конкретни решения за излизане от ..... мафиотско-зеленчуко-гейските клопки!!!

Чалгю
30 Jun, 2008 | 13:16

Да, цветномислещи умньо!!!

Ще слушаш и ще търпиш!!! Щото не ти стига нито ума, нито смелостта да намериш начин ...."Да спасиш стадото"!!! Пък и ..... оная ти работа дори и да не е толкоз тъничка.... е МЕЕЕКИЧКА!!!

Тъмно син
30 Jun, 2008 | 13:06

Направи ме засрами господин ПРОФЕСОРЕ! Слушам, какво да правя. Нали живея във вашия както казва авторът на статията Мутрочалгастан.

Чалгю
30 Jun, 2008 | 13:02

И продължавай да дрънкаш идиотщини за....дебелината на пикалника и за "ниското ми чело"............

Щото за да кажеш нещо по казаното от мене..............

е нужно наистина СМЕЛОСТ и "покритие" на "честно получената" от теб диплома за..... основно образование!!!!

Тъвно син
30 Jun, 2008 | 13:01

Еваллата, Чалгю. Фелософ, доктор, чувства се. На всичкото отгоре и грамотен. Трябва да си направиш и операция за уголемяване на челце и други тънки работи и равен няма да имаш.

Чалгю
30 Jun, 2008 | 12:58

Пък моите дебеловрати БМВ господари ми плащат КОРЕКТНО.... и са ми купили вече поне четири дипломи (и един докторат по философия)

И имам "безплатен достъп" до ПОВЕЧЕ МЕЖДУБЕДРИЯ НА МУТРЕСИ...... отколкото обещава "девственици"....мюсюлманския рай!!!

Тъмно син
30 Jun, 2008 | 12:55

Чалгю, брау! Пъчи раздут стомах и челце два пръста, ама не си показвай оная работа пред непозната жена, преди да си й обяснил че си мъж, а не някакво безформено говедо. Може да те помисли за травестит, ако няма очила. Че то с тая тънка работа.

Чалгю
30 Jun, 2008 | 12:51

И на тебе браво за "тъмносиньото" мислене и определянето ни за..... комунисто-социалисти..... С вашите цветни тъмносиньо-жълтонасрано-червено-турскосиньо и тъй нататък мислене..............ние ще си стоим на гърба ви! И с "мъничките си...." ще ви цепим ..... изходните магистрали!

Верно че във всяка държава има мафии!!! ..........Още по-верно е че в Булгаристан пък....МАФИИТЕ СИ СЪЗДАДОХА ДЪРЖАВА И ДЪРЖАВЕН ОБСЛУЖВАЩ АПАРАТ!!!

Чалгю
30 Jun, 2008 | 12:45

Да, ама не! - братчет..............................
Щото докато меките китки-пишман политици и шпионски подлоги ги държим на власт с "екскурзиантски и бирено-кебапчени" гласоподаватели................ Вие сичките ще си пасете коприва.... и ще лаете срамежливо в някои кръчмета!


И на нас хич не ни пука че повече били тия дето не гласували...........ЩОТО БРИ БРОЕНЕТО НА МАЛКОТО ПОДАДЕНИ ГЛАСОВЕ....... именно нашите марионетки държат властта ( и парите за нашите БМВ-та и хотелско-туристически ..."фабрики и перачки на пари"

Тъмно син
30 Jun, 2008 | 12:38

Брау, Чалгю. Точно. Правилно ще си преместите тънките работи. То дебел и тлъст врат с тънки и дребни работи върви. Комплексари прости, мутряги. Рано или късно ще дойде и вашият край. Тогава ви пожелавам да бъдете на мястото, отредено сега за българския народ. За да почувстват дебелокожите ви и гнусни мозъци какво сте сътворили. Не е съвсем точно - ще ви пуснем класическа музика или рок, да се поизмъчите и интелектуално, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ, УРОДИ КОМУНИСТИЧЕСКИ!

Стапшината
30 Jun, 2008 | 12:12

Не съм казал, но ще повторя! -Човек се затрива! Даже и името му се променя (както на оня дето стана чрез съда....Манчестер Юнайтед"............ И писано се изтрива! Разкази се манипулират!................................................................
Чутото дори и веднъж, но верно......... обаче остава като дупка в зъба караща езика подсъзнателно да я "обхожда тази дупка"..........................................................
............ а пък и гузната съвест с времето си свършва работата!

( кой ли ще поспре ..... кервана на Али Баба и 40-те разбойници???)

Чалгю
30 Jun, 2008 | 11:41

Аторът ни казва: "Аз бих казал грозно, много грозно и още по-тъжно..."

Аз пък ще му предам на автора от името на един дебеловрат с БМВ....

-Ние пък щом е така..... ще си ги преместим (тъничките чурки) в другия крачол!!!

И ще им намерим ако трябва..... манафи..... за политическите Гей-зеленчуци и медийни гей-мислители..... че да се ограничат единствено в....... "Да... ама не!!!"


.............. докато керванът ни си върви....(и кучетата лаят само колкото да им се подхвърлят огризки за храна)



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.